Ако никога не сте виждали арктическа (полярна) лисица, пропускате нещо

...
Ако никога не сте виждали арктическа (полярна) лисица, пропускате нещо
Коментари Харесай

Как сляпа лисица, изоставена в кучешки приют, най-сетне намерила дом (видео)

Ако в никакъв случай не сте виждали арктическа (полярна) лисица, пропускате нещо неизмеримо. Те са красиви, само че могат да бъдат сложни за забелязване, тъй като, както подсказва името им, живеят в планините в арктическите райони.

Vulpes lagopus, прочут като полярна лисица, е дребен и чевръст див звяр, който се среща в ледените тундри на Северното полукълбо. Със своята гъста бяла четина и внезапни, бързи придвижвания, този тип е неповторимо пригоден за живот в рисковите арктически условия.

От замръзналите крайбрежия на Северна Канада и Русия до брулените от вятъра плата на Гренландия и Исландия, полярната лисица живее и вирее в някои от най-суровите среди на Земята.

Въпреки дребния си размер, полярната лисица е страховит див звяр, който ловува разнообразна плячка от леминги и полевки до птичи яйца и риба.

Полярната лисица Арчи 

А това е Арчи. Той бил оставен в кучешки подслон в Колорадо, когато бил на осем години. Това е полярна лисица, която също така е сляпа.

Никой не знае за какво Арчи се озовал в подслон за кучета. Може би предходните му стопани не са могли да му обезпечат подобаваща грижа или е трябвало да се реалокират.

Както и да е, от подслон в Колорадо той се озовал в Минесота, където бил изместен в център за избавяне на лисици. На Арчи не му харесвало там и не желал да поддържа връзка с другите лисици.

Точно тогава се появява организацията Arctic Fox Daily Wildlife Rescue. Те освен обезпечават безвредно място за полярните лисици, които не могат да бъдат пуснати в дивата природа.

Те също по този начин вземат участие в рехабилитацията на локалните диви животни, като вършат всичко допустимо да им обезпечат дом или безвредно да ги върнат в дивата природа. Но Арчи ще доживее дните си в резервата.

Основателката на организацията Кимбърли Дефишър споделя за него: „ Когато Арчи за първи път пристигна тук, той беше доста затворен, само че с времето излезе от черупката си. “

Арчи е роден кьорав, тъй че е привикнал да живее без зрение. Помни добре границите си, само че въпреки всичко от време на време се спъва в предмети. Знае и смисъла на думата „ почерпка “.

Лулу, една от лисиците в резервата, е специфичен другар в живота на Арчи. Те постоянно прекарват време дружно. Те даже вървят на срещи с друга двойка лисици, Клео и Тундра. Не са неприятна компания.

Кимбърли споделя, че хората от време на време я питат за какво влага толкоз доста в грижите за тези животни. Мнозина считат, че не си коства да се грижат за тях, само че тя вижда, че всичко се отплаща.

Кимбърли също споделя, че Арчи е към края на живота си. Арктическата лисица нормално живее до 10 години и в дивата природа, а Арчи в този момент е на 10 години. Кимбърли желае да се увери, че той ще изживее щастливо старините си.

Има видео, показващо хубостта на Арчи и какъв брой доста значат тези прелестни животни за Кимбърли. Можете да го видите по-долу, само че знайте, че ще допре сърцето ви:

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР