Ако не започнем веднага да работим по интеграцията на Западните

...
Ако не започнем веднага да работим по интеграцията на Западните
Коментари Харесай

От Страсбург Борисов съзря криза, която може избухне на Балканите! Тя ще избухме, ако не започнем веднага да...

Ако не стартираме незабавно да работим по интеграцията на Западните Балкани, ще настъпи демографска рецесия и тогава най-лесно идват популистките партии на власт. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на взаимна конференция с ръководителя на Европейския парламент в Страсбург.

" Освен младежите имаме и друга значима задача, изключително на Балканите - достойния живот на възрастните хора ", съобщи Борисов.

" Неслучайно и целта за Западните Балкани е подобен, тъй като в случай че не стартираме в този момент и незабавно да работим по интеграцията на Западните Балкани, младите и квалифицирани хора ще изоставен Балканите, ще отидат в посока Европа или Америка, ще остане застаряващо население, демографска рецесия и тогава най-лесно идват популистките партии на власт. Затова цялата ни стратегия за Западните Балкани се поддържа и от Екологичен потенциал, и от Европейска комисия и от Съвета - тя е значима ", сподели Борисов.

" В България направихме по този начин, че извадихме в безспорен приоритет образованието, с цел да подготвим младежите да бъдат по-добре образовани и по-добре квалифицирани, в това число и ромите. Тази година с една амбициозна стратегия успяхме да вкараме към 15 000 деца, които до момента не посещаваха учебно заведение. Двойно усилваме заплатите на учителите, стотици милиони влагаме в просветителна инфраструктура, с цел да повишим квалификацията, да ги създадем конкурентоспособни, да имат по-високи приходи и по този начин да ги задържим в своите страни ", разгласи българският министър председател.

Какви бяха първите думи на премиера след чуването пред Екологичен потенциал може да видите ТУК !

БЛИЦ напомня, че Борисов сподели и значима информация, обвързвана с Истанбулската спогодба .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Фокус
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР