Ако не сте попадали в Канада, е хубаво да знаете,

...
Ако не сте попадали в Канада, е хубаво да знаете,
Коментари Харесай

Торонто: Пряко от снимачната площадка на мистериите на Мърдок и Франки Дрейк

Ако не сте попадали в Канада, е хубаво да знаете, че там живеят едни от най-симпатичните хора на света. Моето престояване в Торонто е, с цел да прекарам два дни на снимачните площадки на два хитови канадски сериала, които карат милиони фенове по целия свят да наблюдават разплитането на мистерии. 

Първия ден попадам измежду чаровния и ухилен екип на сериала Frankie Drake’s Mysteries . Предимно женски екип, незабавно ми прави усещане спокойствието на снимачната площадка. Главните героини са четири дами – Франки, Труди, Мери и Фло, които през 1920-те години разплитат случаи на убийства. Франки и Труди са детективи, които не се вписват изключително в обществото, защото са дами, Франки обича алкохола и мъжете, а Труди е чернокожа. С всички тези предпоставки вкупом, към тях се причисляват и Мери, която мечтае да бъде служител на реда, само че е жена и вижда опцията да оказва помощ на Франки и Труди като предопределение, както и Фло, която постоянно е желала да бъде доктор, само че още веднъж заради пола си, не е могла и в този момент учи в здравно учебно заведение вечер, а денем работи в моргата и съществено способства към екипа със знанията си.



Станислава с Франки Снимка: Epic Drama

И четирите актриси доста харесват героините си и с наслада се превъплъщават в тях за втори сезон. Преди да седна да виждам малко от самите фотоси на сериала, се срещам за изявленията с всички основни настоящи лица. Първа е една от дамите, основала сериала, която и написа огромна част от сюжетите – Каръл Хей. Заставайки пред камерата, Каръл споделя, че се усеща доста неудобно с грим и прическа и не знае по какъв начин актрисите го вършат всеки ден. Говорим си за началото на сериала и за какво съумява да стане толкоз сполучлив, тя е доста прелестен събеседник и разбирам, че е снаха на дамата отпред на продуцентската къща, която прави сериала – Shaftеsbury, Кристина Дженингс.

Двете дами са доста мощна композиция в основаването на сполучливи истории през годините. След нея се срещам и с един от дребното мъже в екипа, само че той е директният отговорник в това всичко да се движи по проект и е отпред на цялата продукция – Джеймс Хърст. Той ми споделя по какъв начин попада във втори сезон, откакто му оферират позицията по време на подкаст, който той записва с Каръл. Самият той има предходен опит в няколко други сериала и споделя, че му е доста забавно.

Идва ред и на актрисите! Шарън Матюс е позната като театрална и музикална актриса, която е била част и от сполучливи кино заглавия като Mean Girls и Hairspray . Едра и доста лъчезарна жена, тя изпълва пространството със смях и въодушевление. Разказва ми какъв брой ѝ харесва Фло като героиня и че с другите девойки в действителност са семейство. Самата тя има и музикална режисура, а силата ѝ е неизчерпаема. Накрая на диалога я апелирам да ми изпее нещо и тя незабавно стартира парче на Джони Мичъл и то в два разновидността.

Ребека Лидиард е идната, която се появява за изявление. Облечена е в костюма си на Мери Шоу – дамата, която следи разпоредбите и морала и мечтае да бъде служител на реда. Ребека е толкоз нежна и деликатна и по същия метод споделя за героинята си. Предишната по-голяма роля на актрисата е хитовото заглавие на Нетфликс Alias Grace – където тя е в доста по-различен облик на Мери Уитни, която умира при несполучлив опит за аборт в трагичната история по романа на Маргарет Атууд. В средата на изявлението актрисата е привикана на снимачната площадка, само че бързо се завръща по-късно. Разказва ми, че доста обича да пътува и счита да направи това след края на фотосите дружно с приятеля си.

Остават ми срещи с актрисите Лорън Лий Смит и Шантел Райли, които са в функциите на Франки и Труди, само че и двете към момента снимат сцените си. Разхождам се и из всички декори, където екипът не снима в този миг и се придвижвам в атмосферата на това да си жена детектив през 20-те години. Отивам да виждам по какъв начин работят, само че преди този момент се отклонявам до особено поръчаното от Шарън и Ребека за целия екип камионче със сладолед.

Снимките на епизода, на които участвам, също се управляват от дама – режисьор на епизода. Всичко тече доста елементарно и наподобява същински прелестно да си очевидец. Дават ми слушалки, с цел да проследявам диалога, и се озовавам до малко момченце, което е племенник на актрисата Шантел Райли и е доста впечатлен от вуйна си, въпреки че пред мен се пробва да не го покаже.
Шантел е също впечатляваща музикална актриса, която е била на Бродуей и последната година е доста сполучлива за нея и на дребния екран. Освен като Труди в “Мистериите на Франки Дрейк ”, тя взе участие и в екшън фантастиката “Уинона Ърп ”, а в този момент следва да има и непрекъсната роля в новия сериал продължение на хитовия Suits (където взе участие и актрисата, трансформирала се в принцеса - Мегън Маркъл). Питам я за какво не са създали дует с Шарън Матюс до момента и тя през смях ми споделя, че това е страхотна концепция и в случай че се случи, ще е с помощта на мен.

Последна пред камерата застава и самата Франки Дрейк – Лорън Лий Смит. Актрисата също е в костюм и с червенокоса перука. Оказваме се с идентични прически в този миг, само че тя споделя, че не е могла да поддържа алената коса и под перуката е руса. Канадската актриса е особено определена да бъде Франки от основателите, откакто е работила с тях и преди. Разказва ми същото както и другите три, че са доста близки. А предходната година взе участие във кино лентата, притежател на “Оскар ” – “Формата на водата ”, където играе дамата на героя на Майкъл Шанън. Разказва ми по какъв начин преди малко е била родила, когато ѝ се обаждат за тази роля и тя съумява да направи доста сериозна организация с бебето и мъжа си, с цел да не загуби този късмет.



На идващия ден е време и за другия сериал – Murdoch Mysteries или “Криминалните случаи на Мърдок ”. Сериал на същата продуцентска компания, поредицата е супер сполучлива и сега снима 12-тия си сезон. Актьорите и героите им са толкоз обичани от публиката по целия свят, че всички признават по какъв начин постоянно ги бъркат с героите им. Историята е на детектив Уилям Мърдок, който разкрива мистериозни убийства в Торонто в края на 19-ти век и който има комплицирани любовни взаимоотношения с лекар Джулия Огден, която му оказва помощ като патолог в моргата.



С Мърдок

В функциите на Уилям и Джулия са актьорите Яник Бисон и Хелейн Джой, които признават, че хората постоянно не ги разпознават, когато не са в костюми, и им пишат доста писма през годините. Канадски артист, Яник Бисон е доста хубав мъж, който наподобява добре и в елементарния живот, и като надарения детектив. А Хелейн Джой е австралийка и мъжко момиче, което в действителност радикално се трансформира като визия и държание в елементарния живот. Тя ме развежда из снимачната площадка и ми споделя доста истории, защото 12 години съдържат безчет такива. Живее в Канада от доста време, само че обича да се връща и до Австралия.



Огромен екип, декори и дрешник са част от историята на сериала. За фотосите ми оказва помощ операторът Мартин Браун – доста ухилен и с доста опит във всевъзможни продукции. Споделя, че живее във плантация на север от Торонто и има 6 коня, 2 кучета и две огромни дъщери, а в това време е невероятно да му дадеш 52 години!

Пред камерата му застават и един от дизайнерите на костюми Джоанна Сирокомия, индивидът отпред на цялата продукция Пийт Мичъл, сценографът Крейг Грант и артистът Даниел Маслани, който се причислява към продукцията преди два сезона още веднъж в ролята на детектив, само че доста по-различен от Мърдок. Самият Даниел е от актьорско семейство и е брат на Татяна Маслани, която нашумя със сериала “Orphan Black ”. Всички за толкоз благи и общителни, само че най-любопитният миг за мен идва, когато помощник режисьорът ми разрешава да запиша едно от обръщенията си към камерата в средата на снимачната им площадка, до момента в който екипът завърта камерите за идната сцена. По принцип по време на продукция не всички са толкоз спокойни и разбрани и съм уверена към този момент в това, че канадците са едни от най-любезните хора!

Epic Drama е най-новият канал от фамилията на Viasat History и TV1000, наличен към този момент и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+, както и в мрежата на А1 на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е разполагаем и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – посредством NET1 на 129 канал.

Сред министър председателите в стартовата скица на Epic Drama преди година бе основаният от напълно дамски креативен екип „ Блудници “, в чийто втори сезон от 1 октомври взе участие и Лив Тайлър, и луксозният „ Версай “; в средата на март дебютира испанският трилър шлагер „ Чумата “, на Цветница - „ Миниатюристът “, а през лятото текат всички сезони на паметния „ Династията на Тюдорите “. На 16 септември бе премиерата на фентъзи поредицата в 13 елементи „ Беоулф: Завръщане вкъщи “, а на 18 октомври 2018 година дебютира паметният „ Вавилон в Берлин “.

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР