Ако не сте гледали “Дюн или “Дюн: Част втора, сега

...
Ако не сте гледали “Дюн или “Дюн: Част втора, сега
Коментари Харесай

“Това е истинско зрелище“: Физик подозира научната неточност на фактите в “Дюн”

А ко не сте гледали “Дюн ” или “Дюн: Част втора ”, в този момент е доста объркващо да прекарвате време в обществените медии, да виждате изявления за някакъв човек на име “Пол “ и информация за галактически червеи. 

ВНИМАНИЕ! ПРЕДСТОЯТ СПОЙЛЕРИ!

Филмите, сходно на паметната класическа версия от 1984 година, натрупаха много огромна фенбаза, която се любува на филмите (отчасти) поради техните огромни, глупави извънземни светове, в това число планетата “Аракис ”, пустинна планета, съдържаща опиат, прочут като " фалшификация ", който е защитавани от великански галактически червеи, предава IFL Science. 

Макар и глупава концепция, несъмнено е занимателна. Но не всеки е склонен с обстоятелствата, които се излагат във кино лентата. Един от тези хора е, несъмнено, американският астрофизик Нийл де Грас Тайсън. 

“Това е същинско представление “, споделя де Грас Тайсън пред The Late Show with Stephen Colbert. 

“Действието на този филм се развива в пясъчни дюни. Има червей, който е доста гладен и те просто ровят пясъка и ще ви намерят, в случай че издадете тон “, споделя той.  

Във кино лентата употребяват устройство, наречено " тумпер ", с цел да извикат пясъчните червеи на повърхността, където героите стартират да ги убиват. 

“Просто споделям, че не можеш да блъскаш по пясъка, удряйки с пестник. Ако извършите това с пясъка, никой няма да чуе “ударите ”, тъй като е пясък “, изяснява той.  

" Ако желаете да се изолирате от заобикалящата ви среда, обградете се с пясък. Никой няма да ви чуе ", показва физикът.  

Нийл де Грас Тайсън в действителност има известна известност, че слага под подозрение науката зад научно-фантастичните филми, в това число кино лентата “Междузвездни войни ”.   

Neil deGrasse Tyson Has Opinions On The Scientific Accuracy Of Dune
— IFLScience (@IFLScience)
Друг аспект, който намира за малоумен в " Дюн ”, бил ритуалът, през който минават локалните поданици на пустинния свят: яздене на гърба на пясъчния червей. 

“Те карат червея да се движи бързо, без да се огъва. Така не работи физиката. Случвало ли ви се е да ви преследва змия? Тя би трябвало да се извива, с цел да се изтласква напред ", изяснява още той. 



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР