Ако не стане в първия мандат, при тези заявки на

...
Ако не стане в първия мандат, при тези заявки на
Коментари Харесай

Има ли шанс с втория мандат? Според ГЕРБ - не, според ПП-ДБ той е решението

„ Ако не стане в първия мандат, при тези поръчки на другите партии, няма да стане във втория “.

Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание.

Той уточни, че не се меси в работата на претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател Мария Габриел, само че тя фактически би трябвало да продължи да търси сечението, по което би могло да се направи държавно управление, добавя Българска телеграфна агенция.

„ Все още се надявам на разсъдък от цялата политическа класа “, сподели още Борисов.

Той уточни, че през днешния ден са посочили на „ Продължаваме промяната - Демократична България “, че може да им се има доверие, като са изпълнили уговорката си – така наречен джентълменско съглашение. Гласувахме ръководителя на правната комисия, тъй че нямат претекст да споделят, че има рецесия в доверието, добави водачът на ГЕРБ. 

„ Ще извърша мандата и ще се върна при президента, съобщи по-рано пред публицисти в Народното събрание претендентът за министър председател на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Мария Габриел, представена от Българска телеграфна агенция.

„ За мен в този момент е пристигнало време да преминем към идващ стадий – поддръжка на държавно управление с първия мандат, експертно държавно управление за една година с съответни имена. Оставам отворена за диалози с всички “, добави Габриел.

„ Вторият мандат е единственото решение за България да не отиде на шести избори “, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред публицисти в Народното събрание.

Петков още веднъж сподели, че " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) няма да поддържат първия мандат на ГЕРБ-СДС.

ПП-ДБ стартира усилена работа по смяна на Конституцията, заяви Петков.

„ Изплашени сме доколко е завладяна прокуратурата и правосъдната система. Осъзнаваме, че нито една замяна на нито един човек не взема решение същинския въпрос “, разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция.

Джентълменското съглашение беше изпълнено през днешния ден и парламентарната правна комисия ще стартира да работи по всичките значими закони, които предстоят на Народното събрание, сподели Кирил Петков. Депутатите избраха Стою Стоев от парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за ръководител на парламентарна Комисия по правни въпроси по-рано през днешния ден, добавя Българска телеграфна агенция.

Това, което се предлага с първия мандат, не може да реши огромните проблеми на България. Това съобщи Христо Иванов от " Продължаваме промяната - Демократична България " в коридорите на Народното събрание.

Според него обстановката в страната е сериозна и всяко решение във връзка с ръководството би трябвало да бъде взимано доста деликатно.

" При срещите ни с Мария Габриел сложих на нея и цялото управление на ГЕРБ за следващ път въпроса какви промени в Конституцията плануват, тъй като това е пътят към систематична смяна в България. Не просто да опитаме да махнем един досадил на всички основен прокурор, с цел да оправим казуса, а в действителност да решим нещата в дълготраен проблем. На този въпрос отговор не получих ", изясни Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Заради всичко това методите към втория мандат започваме от диалога за Конституцията, тъй като считаме, че това е систематичният метод да бъдат решени проблемите на страната “, разяснява той.

Според него въпросът не е на кого е мандатът, а кой може да предложи формула, фокусирана върху същинските решения.

„ Ще опитаме да създадем това във втория мандат и се надяваме на отговорно отношение “, съобщи Иванов и добави, че проектокабинетът на ПП-ДБ с министър председател Николай Денков не е минал дефинитивно гласоподаване на парламентарна група.

Случилото се към основния прокурор Иван Гешев в последните дни сподели дълбоките проблеми на политическата обстановка, счита депутатът.

„ Всеки, който се надява, че казусът с неналичието на правда в България може да бъде пренебрегнат, заметен под килима, ще претърпява такива изненади с такива детонации, пиротехники и така нататък до безспир. Докато не бъде решен този проблем, българската държавност, българската институционална и политическа система няма да бъдат оздравени и от самото начало ще дават сходни недостатъци, и ще създават сходни " къси съединения “, съобщи още Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той прикани да бъде решен казусът и уточни, че това може да стане единствено посредством изменение в Конституцията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР