Ако не сме от големите чистници, вероятно гледаме да си

...
Ако не сме от големите чистници, вероятно гледаме да си
Коментари Харесай

Всичко у дома, което трябва да почистваме ежедневно

Ако не сме от огромните чистници, евентуално гледаме да си спестяваме силата за по-основното почистване вкъщи един път на две седмици или веднъж в месеца. Въпреки че това също може да е ефикасен способ като цяло, въпреки всичко има избрани неща, които би трябвало да се почистват всекидневно.
 Почистване на дома и по какъв начин да го създадем за 10 минути
Как да почистим дома за 10 минути

Когато гостите решат да ни изненадат

И това надалеч не значи, че за задачата са ни нужни някакви специфични препарати или уреди, а само главните средства, които по този начин или другояче имаме подръка. Така домът ни ще е освен по-спретнат, само че и ще ни е по-лесно да го почистим по-основно, когато настъпи времето за това.

Бутилката за вода

Бутилката за вода за многократна приложимост е едно от нещата, които са на всички места с нас през целия ден и надлежно се нуждае от ежедневно разчистване, с цел да не развие бактерии и плесен. Ако материалът, от който е направена, го разрешава, можем да я сложим с останалите съдове в миялната, или пък да я измием на ръка с топла вода и препарат.
 Снимка 646923

Кафе машината

Въпреки че кафе машината не се нуждае от " цялостно обслужване " всекидневно, е добре да почистваме някои съставни елементи всеки ден. Това са приставката за правенето на млечна пяна, ако си вършим капучино, както и контейнера, в който се събира отпадъчното кафе, в случай че пък имаме кафе автомат.
 Снимка 658895

Домакински съдове

Добре е да отвикнем от навика да трупаме мръсни чинии в мивката или пък в миялната. Съдовете би трябвало да почистваме всеки ден, в противоположен случай рискуваме по тях да засъхне нечистотия, която се почиства по-трудно, а в дома ни да се разнесе неприятна миризма.
 Снимка 658896

Кухненска мивка

Тъй като елементарно се замърсява и оцветява поради честата приложимост, е добре да почистваме кухненската мивка всеки ден. За задачата е нужно да я изплакнем откакто сме измили чиниите и да я избършем с гъба и забрадка.

Кухненски плот

След всяко готвене, кухненските плотове и котлони нормално са покрити с петна и пръски от лой. За да не се натрупва нечистотия по тях и да не се развият нездравословни бактерии, е нужно да ги почистваме постоянно в края на деня.
 Снимка 658897

Кухненски под

Тук не става дума за почистването на пода с кофата и парцала, което нормално е част от по-основното почистване на дома. Въпреки това е добре измитането на кухненския под от трохите и попаднали други дребни отпадъци след вечеря да се трансформира в всекидневен табиет.

Кухненската гъба

Тъй като ги използваме даже по няколко пъти дневно, с цел да измиваме съдовете, кухненските гъби също изискват хигиенична поддръжка. Можем да ги почистваме с препарат и по-късно да ги оставим да се изсушат.
 Линдзи Донъли - домакинята, чието видео с разхвърляния ѝ дом стана едно от най-гледаните в TikTok
Домакиня в стачка - страховитите последици откакто една жена зареже къщната работа

От недостатък - резултат

Стъклените порти на душ кабината

Твърдата вода може да остави петна по стъклените порти на душ кабината, които да засъхнат и да бъдат по-трудни за разчистване по-късно. За да предотвратим това, е добре да избърсваме стъклото всеки ден или след всяко прилагане на душа.
 Снимка 658898

Плота в банята

Него също е целесъобразно да почистваме всекидневно, откакто сме употребявали артикули като паста за зъби, грим и друга козметика. Те елементарно могат да оставят петна по повърхностите в банята, които да засъхнат и да да станат по-трудни за унищожаване, до момента в който пристигна време за по-основното разчистване, написа уеб сайтът на Martha Stewart.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР