Ако не се сформира правителство, ефектът за България ще бъде

...
Ако не се сформира правителство, ефектът за България ще бъде
Коментари Харесай

Румен Петков: Николай Василев осигури продажбата на ДСК, сега има амбиция да осигури продажбата на единствената държавна банка

Ако не се образува държавно управление, резултатът за България ще бъде неприятен. Това съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков. Пред медиите той дефинира миналата предизборна акция като такава не на избор на политики, а на избор на политически обединения – казус от 1990 година насам. Петков акцентира нуждата от непоклатимост и добави, че ниската изборна интензивност се дължи на неналичието на политически спор, за което съществена виновност носят ГЕРБ и „ ИТН “.

„ Трети избори за тази година ще бъдат извънредно неприятно не като резултат, а като факт и изборната интензивност ще бъде още по-малка. Парламентът би трябвало да откри решение, което да даде глътка въздух институционално на българите. С стимулирани промени в този състав на настоящето държавно управление то би трябвало да получи парламентарна поддръжка. Ами в случай че Борисов реши да се пошегува и поддържа този кабинет на Трифонов? Аз в случай че съм на негово място, ще го поддържа и ще гледа и ще се забавлява след това 6 месеца и ще пита " Какво стана с това, и с това.. ". Само че цената ще я платим ние ".

Петков разяснява още, че спекулацията със основаване на условия за гласоподаване на сънародниците ни в чужбина в последна сметка докара до обслужване на Движение за права и свободи от страна на „ Демократична България “– предизвестие, което АБВ насочи преди месеци.

В коментара си за оферти от Слави Трифонов състав на кабинет, Петков сподели, че чувството за власт е заболяване, което се разгръща прекомерно бързо, без значение от височината на този, който желае да я експлоатира. Колкото до метода, по който бяха препоръчани министрите за новия кабинет, той го дефинира като пошъл и уточни смущаващи детайли в проектосъстава на министерски имена.

„ Министърката на районното развиване е брокер в една американска компания, енергийният министър е шеф на друга американска компания. Образователната министърка е до неотдавна чиновник на „ Америка за България “. Сигурно има и естествени хора в предлагането за кабинет, само че не преставам да не получавам отговор на въпроса какви са упованията на заложните къщи от този състав на държавно управление и какви са упованията на това държавно управление от заложните къщи, тъй като откакто Николай Василев един път обезпечи продажбата на ДСК, в този момент има упоритост да обезпечи продажбата на единствената държавна банка. Трябва да има някаква мярка. Да забравиш да си обявиш министъра на околната среда, да не кажеш една дума за Зелената договорка и за Плана за възобновяване след Коронавирус рецесията, не е доста безапелационно. Начинът е противен “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР