Ако не живеете в Индия или сте супер запалени по

...
Ако не живеете в Индия или сте супер запалени по
Коментари Харесай

Индийска звезда в бадмингтона печели повече от най-добрата тенисистка

Ако не живеете в Индия или сте супер запалени по бадминтона, надали името Пусарла Венката Синду ще ви приказва нещо. Синду завоюва сребърен орден по бадминтон на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година, написа Quartz.

Постижението й е историческо, защото я трансформира в един от 28-те индийски медалисти в историята на Олимпийските игри и първият състезател от тази страна, спечелил сребърен орден. Синду обаче е извънредно известна в азиатската страна.

Нарастващата икономическа мощност на страната, която се дължи на големия й вътрешен пазар, е задоволителна, с цел да я трансформира в една от най-високоплатените дами в международния спорт.

23-годишната Синду е спечелила 8.5 млн. $ сред юни 2017 година и юни 2018 година по данни на Forbes, което я прави седмата най-печеливша жена в спорта. Повечето от приходите й идват от спонсорски контракти с марки като Gatorade, която я трансформира в първият дипломат на марката от Индия, както и Bridgestone, Nokia и Panasonic.

Състезателката по бадминтон получава 12.5 млн. индийски рупии (около 178 000 долара) дневно, които я вършат вторият най-добре заплатен състезател в страната, отстъпвайки само на световноизвестния играч по крикет и капитан на индийския народен отбор Вират Коли.

Синду печели по-добре даже от международната номер 1 в тениса сега - румънката Симона Халеп, която е главен любимец да победи на идния US Open. Халеп зарабори 7.7 млн. $ през миналата година, оповестява Forbes.

Контрастът е изключително ослепителен, тъй като, за разлика от бадминтона, тенисът е един от най-популярните спортове в света.

Индийката е спечелила повече даже от рекордьорката по трофеи от Големия шлем Серина Уилямс, въпреки че американската тенис звезда е едно от най-популярните лица в света.

Синду е проработила 500 000 $ от наградни фондове на шампионати по бадминтон, до момента в който по-малката от сестрите Уилямс е получила едвам 62 000 $, защото си взе 14-месечна отмора след бременността си.

Когато става въпрос за спонсорски контракти обаче, Серина е недостижима. Тя е спечелила 18 млн. $ от такива, трансформирайки се в най-добре платената спортистка за предходната година.

По-малката от сестрите Уилямс обаче може да навакса изоставането при наградните фондове на идния US Open. Започващият на 27 август шампионат подсигурява премия от 3.8 млн. $ за победителката при дамите, най-голямата премия в историята на спорта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР