Ако не е хубав сън, може ли да е реалност?!

...
Ако не е хубав сън, може ли да е реалност?!
Коментари Харесай

Най-безспорното българско НЕ в политиката!

Ако не е прекрасен сън, може ли да е действителност?! След 45 години коминтерновско безволие и още 30 години посттоталитарно шмекеруване казахме "Не! " на македонстващата надменност. България блокира така наречен Северна Македония за участие в Европейския съюз, тъй като не утвърди преговорната рамка. За твърдоглавието на югозападната съседка нямахме подозрения. Нито пък за шизофренните им подскоци към идентитетот. Остава да се насладим на нуклеарния гърмеж от ненавист и мръсотия, която "братските " политичари, историчари и списувачи ще излеят върху ни.

Чудо, сензация или ненадейно прояснение е единството по македонския въпрос на компрометираната ни във всяко отношение номенклатурно-политическа върхушка?! Или просто късмет да изперат печално-задкулисния облик на премиера Борисов, отразен в огледалото на корупционното статукво. По малко от всичко, плюс страха от безспорното единение по въпроса на разграничената другояче България на оживелите. Ако не броим шепата изтъркани фигури на непозната прехрана, няма кой да спести възторженостти за последните няколко седмици на външната ни политика.

Министър Захариева за следващ път напомни, че едно от главните условия за страните, които аплайват за участие, е да нямат отворени въпроси със своите съседи, тъй като те отслабват Европейски Съюз. Няма по какъв начин обаче да си българин в наше време, в случай че нямаш това едно на разум, че доста хубаво може е да не е на хубаво. Не тъй като по-хубава позиция от тази може да бъде измислена. А поради опасенията, че няма да бъде удържана под натиска на секрети комбинации, сделки и пазарлъци. И тъй като никой не поема отговорност за досегашното снишаване. Включително за позорното допускане на името Северна Македония, което включва Пиринския край паралелно с Повардарието.

Изобщо не може да има илюзии за другарството сред двата народа, щом елитот в Скопие бълва сърбомански змии и гущери против България в продължение на десетилетия, а народот си трае и уважава Тито. Не, Вардарска Македония не е наша, следва "Начертанията " на Гарашанин и да вършат с нея, каквото си желаят. Такива нито ти трябват, нито е редно да ги пускаш в дома си, щом са се отродили. Просто им споделяше "не ", в случай че настъпят алената линия, за която те пет пари не дават и брутално прегазват. Това, че с неуспехите си сме станали за смях даже в техните очи, е извънредно унизително и боли. Но като си се докарал до там да те ругаят на бугарин - татарин, по какъв начин да не им затръшнеш дипломатично вратата?

Ако до момента се наслушахме на език на омразата, а в последните дни вилнее нечленоразделна тирада на злобата, единствено гледайте по какъв начин ще изтрещят в идните седмици. И занапред е редно да запазим всички запаси за държанието на нашите управници до края на немското председателство. Ако не се разиграва политически спектакъл с поредна постановка, ролята на Германия по македонския въпрос може да оценим като извънредно отрицателна за националния ни интерес. Меркел може и да е пасажер с мандата, само че откакто награди Заев с премия за човешки права, ще се напъне до дъно да прокара ЛБГТИ - полезностите на Балканите, както вкара имигрантите в Европа.

Бог да пази България, че българи доста не останаха!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР