Ако научихме едно нещо от пресконференцията на беларуския президент Александър

...
Ако научихме едно нещо от пресконференцията на беларуския президент Александър
Коментари Харесай

CNN: Лукашенко предупреди Путин, че са в една лодка и ще потънат заедно, ако се пробие

" Ако научихме едно нещо от конференцията на беларуския президент Александър Лукашенко в четвъртък, то е, че шефът на Вагнер Евгений Пригожин, който не е бил виждан обществено от 24 юни, наподобява е в несъмнено рискова несигурност ".Лукашенко сложи отдалеченост сред себе си и Пригожин, когато сподели, че нито той, нито неговите наемници са в Беларус и не е ясно дали в миналото ще се реалокират там, съобщи.

" Той е в Санкт Петербург. Или може би тази заран ще пътува за Москва или другаде “, сподели Лукашенко в отговор на въпрос на CNN. " Но в този момент той не е на територията на Беларус ".

Когато се сподели, че Лукашенко е посредничил при договорка за преустановяване на възможното въстание на Пригожин в Русия предишния месец, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че съглашението е реализирано, тъй като Пригожин и Лукашенко са се познавали " персонално, отдавна, от към 20 години ". Но в четвъртък Лукашенко сподели, че Путин е дългогодишният другар на Пригожин, който го познава „ доста по-добре от мен и го познава по-дълго от мен, към 30 години “. Никой от водачите не наподобява прекомерно разпален да бъде най-хубавият другар на Пригожин в този момент. Една от последните капки за дългогодишното напрежение на Пригожин с съветското министерство на защитата беше настояването наемниците на Вагнер да подпишат контракти с съветското държавно управление, само че той отхвърли.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР