Ако напрежението ескалира допълнително, заявявам категорично, че полицейските служители ще

...
Ако напрежението ескалира допълнително, заявявам категорично, че полицейските служители ще
Коментари Харесай

Ако напрежението ескалира, полицията ще използва физическа сила

Ако напрежението ескалира в допълнение, декларирам изрично, че полицейските чиновници ще употребяват физическа мощ и помощни средства по този начин, както ни е вменено по Закона за Министерство на вътрешните работи. Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев по време на брифинг.

"Ние сме длъжни да запазим както нашия живот, по този начин и живота и здравето на жителите. От фрагментите, които се виждат по всички национални медии, ясно става едно – че експанзията по отношение на полицейските чиновници ескалира. Над 20 полицейски чиновници са обгазени, не мога да кажа все още с какво вещество, и се наложи да използваме помощни средства за персонална отбрана “, разяснява Хаджиев и изрази вяра протестиращите да се вслушат в апела на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Опитваме се да понижим напрежението пред постройката на Народното събрание. Ние сме там, с цел да запазим гражданския мир и да не позволяваме жестоко нарушение на публичния ред. До момента полицейските чиновници са пасивни “, акцентира той.

Няколко хиляди души стачкуват пред Народното събрание. Ситуацията ескалира. Полицаите разпръскват протестиращите с пикантен спрей.

Полицай се качи върху един от камионите на жандармерията и пръска към първите и най-агресивни в редиците на митинга. Някои протестиращи чоплят жълтите павета за камъни, които хвърлят по полицията. Журналистите и служителите на реда са обстрелвани с бомбички, камъни, жълти стотинки, ябълки и лук.

Протестиращите още веднъж се пробват да пробият полицейския кордон.

По данни на Министерство на вътрешните работи към 20 служители на реда са обгазени. Оператори и няколко кореспонденти също пострадаха. Представители на органите на реда се подредиха в няколко редици, откакто имаше опит от страна на недоволните да пробият полицейския кордон.

Периметърът към входа за депутатите на новото им работно място е отцепен от бусове и униформени, с цел да се ограничи достъпът на стачкуващите до постройката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР