Ако на балотажа на местните избори в София спечели кандидатът

...
Ако на балотажа на местните избори в София спечели кандидатът
Коментари Харесай

След вота на 29 октомври: ПП-ДБ искат предсрочни избори

Ако на балотажа на локалните избори в София завоюва претендентът на ПП-ДБ Васил Терзиев, а дясното обединяване реализира положителни резултати в провинцията, ще има съображение да изиска предварителни избори и да търси своето ново лице. Особено, в случай че се реализиран измененията в Конституцията, с които президентът няма да има право да назначава служебни кабинети. Около тази теза се сплотиха в предаването „ (О)позиция “ зам.-главният редактор на „ Сега “ Петьо Цеков и политическият анализатор в „ Сега “ Людмил Илиев.

„ Всички видяхме какъв брой удовлетворени бяха водачите на ПП-ДБ в изборната нощ. Това ще им даде нов подтик на самочувствието и ще им даде късмет да предявят политически искания към сглобката. Да намерят метод да се отърсят от това общуване “, счита Илиев.

Според него обстановката с машините наподобява е част от предизборна акция. „ Склонен съм да мисля, че това беше решаващият тласък за редица хора в София, с цел да дадат гласа си за претендента на ПП-ДБ. Това бе една неволна неправилна стъпка на политическите сили, които инспирираха цялото това нещо. Те мислеха, че то ще изиграе роля за техните лични гласоподаватели, само че се оказа противоположното “, съобщи Илиев.

Реклама

И добави, че е допустимо абсурдът да не бъде разнищен и да се употребява като причина да се зачеркне дефинитивно машинното гласоподаване. А Петьо Цеков добави, че „ ЦИК извърши политическо решение. ЦИК, самостоятелен орган, чинно козирува и направи това, което Пеевски очакваше да направи “.

Що се отнася до резултата от локалните избори, той не е чак толкоз пагубен за ГЕРБ в по-широк проект, въпреки че герберите изгубиха София за първи път от 18 години.

„ Там, където ГЕРБ има мощни и харесвани претенденти или където припозна непознати претенденти, които на предишните избори не бяха техни, те завоюваха много. Там градската десница я няма – нито в Бургас, нито в Стара Загора, нито в Монатана. Ситуацията е нова за Варна, София, Пловдив, само че не и там, където ГЕРБ заложи на положителните остарели претенденти “, счита Цеков.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР