Ако можем да говорим, че САЩ се завърна, всъщност се

...
Ако можем да говорим, че САЩ се завърна, всъщност се
Коментари Харесай

Валери Найденов: Напрежението между Москва и Вашингтон е изключително повишено

" Ако можем да приказваме, че Съединени американски щати се завърна, в действителност се завърна политиката на Обама. Завърна се политиката на демократите ". Така разяснява журналистът Валери Найденов външнополитическата тирада на американския президент Джо Байдън, в която заявява за следващ път, че ще работи за възобновяване на връзките с околните съдружници на Америка:
" Байдън съобщи, че се връща към старите съюзнически връзки. Може би значи, че може да се върнем към договарянията за Трансатлантическото комерсиално съглашение, което Доналд Тръмп спря ".
 Валери Найденов: За Байдън се гласоподава като за по-малкото зло Валери Найденов: За Байдън се гласоподава като за по-малкото зло
Големи затруднения в доста американски щати предвижда пред БНР Валери Найденов, публицист и анализатор. По думите му в последните дни д...
Найденов напомни договорката на Тръмп със Саудитска Арабия, с която я накара да признае новата столица на Израел - Йерусалим, както и да подписа другарски контракт с Израел:
" Това беше огромен пробив, даже " Ню Йорк Таймс " го приписа на нашия посланик Николай Младенов, само че то си беше явно дело на Тръмп. Срещу това обаче той даде нещо - извади Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран и възвърне тежките наказания против Техеран. Това, което прави Байдън, е, че стопира да оказва помощ на Саудитска Арабия във войната против популацията на Йемен и стопира да продава оръжие, тъй като поддръжката на Съединени американски щати беше доста значима логистика ".
Според журналиста при Байдън изцяло се приключват връзките, които е основал Тръмп със Саудитска Арабия.
" Тонът към Иран беше по-мек и евентуално сме на крачка от връщане на обстановката, която беше преди Тръмп. Ако се смъкна блокадата с Иран, можем да чакаме това да помогне доста на търговията с горивата ", изясни още Найденов.
 Валери Найденов: Образът на митинга е малоумен Валери Найденов: Образът на митинга е малоумен
Протестът е малоумен, тъй като не желае нищо съществено. Мажоритарният избор е бъдещето на демокрацията и отпор на олигархията у нас, само че за прот...
Между Москва и Вашингтон напрежението е толкоз покачено, че не виждам какво повече може да се направи, разяснява той и добави:
" Има толкоз наложени наказания. Съдейки по държанието на Путин и на външния министър Лавров, те не чакат нищо хубаво, само че и нямат желание да вършат никакви отстъпки ".
Журналистът предвижда, че " някои фондации в България ще получат по-добро финансиране от Съединени американски щати и нови задания, а това ще се усети в страната ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР