Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като насилие,

...
Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като насилие,
Коментари Харесай

Николай Денков: Ще си подам оставката ако вътрешният министър не припознае това като насилие

" Ако министърът на вътрешните работи не припознае това като принуждение, което заслужава извънредно тежка глоба, в това число и изясняване за какво това се случва от време на време в полицията и по какъв начин го отстраняваме, да, ще си подам оставката. "

Това съобщи министър-председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след състоялата се регулярна среща за ограниченията за битка с експанзията и насилието, в коментар на случаите на принуждение от страна на служители на реда против жители.

Денков прикани вътрешния министър Калин Стоянов и политиците, които го пазят да заявят безапелационна позиция за насилието от страна на някои служители на реда на митинга на футболните почитатели. От това ще зависят последващите дейности на министър-председателя по отношение на Стоянов.

" Аз не мога да приема да бъде министър председател в държавно управление, което бие хората по улиците по този начин, както ставаше преди. Очевидно е, че има просвета в полицията, измежду част от хората, която счита за обикновено да излезеш да биеш с палки деца, беззащитни хора, дами.

Това не е приемливмо и не може да продължаваме по този начин. Искам и министъра, и политиците, които го пазят, да кажат одобряват ли това за обикновено. Моите дейности към министъра ще зависят от неговото отношение към насилието. Ако той излезе и каже това, което аз споделям, има дейности и тези служители на реда изоставен, аз няма да имам проблем с него, само че ще имам проблем, в случай че той продължава да замазва обстановката ", уточни Денков.

Огромният брой служители на реда, които бяха на пост на митинга на футболните почитатели в четвъртък, охраняваха митинга по метод, който е за образец, само че тези, които биеха без причина, нямат място в редиците на полицията. Това съобщи министър-председателят Николай Денков.

" Ако желаеме насилието да изчезне, всички политици и държ институции би трябвало да бъдем първите, които да дамаме образци че деянията на насиели са недопостуми. Затова всички би трябвало да осъдим насилието, както на ентусиастите, по този начин и на служителите на реда, единствено и само на тези, които злоупотребиха с пълномощията си. Тези служители на реда петнят полицията и нямат място там ", сподели Денков.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР