Ако Корнелия Нинова гледа на Румен Радев като на човек,

...
Ако Корнелия Нинова гледа на Румен Радев като на човек,
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Нинова да не гледа на Радев като на чужд на БСП

Ако Корнелия Нинова гледа на Румен Радев като на човек, който е непознат на Българска социалистическа партия, то никога не може да гледа на хората, които образуват " Левицата " като на хора, които са непознати на Българска социалистическа партия. Те могат да кажат, че са Българска социалистическа партия толкоз, колкото тя. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “ проф. Румяна Коларова, ръководител на Българската асоциация за политически науки.

" Да се биеш в гърдите и да кажеш " Аз съм Българска социалистическа партия и аз съм оживяла и тези извън са моите врагове или убийци “ просто не е редно “, добави Коларова.

По думуте й не знаем кой е по-виновен за настоящето положение на Българска социалистическа партия – тези, които напуснаха партията или тези, които останаха в Българска социалистическа партия. " Истината е, че положението на Българска социалистическа партия никога не е по-добро през днешния ден, в сравнение с е било преди една година. Тогава Българска социалистическа партия триумфално влизаше във властта, чакаха се огромни позитиви не толкоз за гласоподавателите, що се касае за самата партията, а виждате, че положението й е същото “, разяснява Румяна Коларова.

На въпрос чака ли се позитивна смяна след неделния избор, професорът посочи, че: " Пет следващи пъти Народното събрание беше неефикасен при лъчение на изпълнителна власт. Единия път беше излъчена, самата тя се оказа незадоволително ефикасна “. Коларова е на мнение, че в Народното събрание сега има една партия, която няма сигурно да взе участие в управлението и това е " Възраждане “.

По тематиката за какво главните партии още не са коментирали обществено резултатите, Коларова отговори, че " има два разнообразни вида реакции – единият е като ГЕРБ, който доста внимателно се държи пред медиите, мисля че " Продължаваме промяната “ бяха подготвени да имат медийна изява в изборната нощ и в някаква степен резултатът беше доста непредвиден за тях... В политиката обратите са вероятни. Очакването, че ще получиш 5% повече от това, което социолозите плануват е много огромна доверчивост “.

" Неспособността на политиците да предложат стабилно ръководство обезсмисля напъните на гласоподавателите. Затова се върви на избори. От тази позиция мисля, че в този случай, когато приказваме за пети следващ опит, глобите или отрицателната реакция на гласоподавателите ще бъде доста по-силна “, разяснява Коларова и даде образец с Има Такъв Народ, който отхвърли през юли 2021 година да образува държавно управление.

Тя проучва, че гласуването за Има Такъв Народ е углавен избор по отношение на " Продължаваме промяната “ и сега са върнати гласове, които на предишни избори са били дадени за Политическа партия. " Ноември 2021 година беше интервал, когато голяма част от гласоподавателите на Има Такъв Народ минаха към Политическа партия, тъй че там този продан на гласоподаватели е изцяло обоснован “, заключи професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР