„Ако къщата на ул. Видима 8A падне, поемаме ангажимент да

...
„Ако къщата на ул. Видима 8A падне, поемаме ангажимент да
Коментари Харесай

Вдигат отново напуканата къща в „Източен”, ако падне СНИМКИ

„ Ако къщата на ул. " Видима " 8A падне, поемаме ангажимент да я вдигнем отново”, сподели за „ Марица” Стойко Тодоров. Той е притежателят на градежа, който провокира голяма цепнатина в постройката на ул. " Видима " 8A в регион „ Източен”.

Инцидентът подвигна на крайници квартала преди два дни.



Съседи, очевидци на случката описват, че се чул гърмеж и сриване, откакто при изкопни работи в прилежащия парцел дупка зейна в къщата на на ул. " Видима " 8A. Обитателите й са евакуирани, за шанс те не били в къщата тъкмо в този миг, както " Марица " писа. Хората от прилежащата къща също се изнесли по неотложност заради заплаха парцелът им да бъде покрит, в случай че разкопаната къща падне. Друг комшия обаче отвърна, като изясни че: “... напуканата къща няма никаква основа, цялата е гредоред. Въпросната стена беше бутната на ръка, а не с багер”.



Собственикът на новия градеж изясни, че са създали опит да се резервира тази стена. “Тя попада в нашето УПИ. Само че при изкопните работи стената поддаде, а и дъждът в последните дни допълнитено утежни ситуацията. Сутринта имаше инспекция от РДНСК и от кметството. Дойде комисия и тя ще ни каже какво да вършим, чакаме инструкции от тях”– подвига ръце вложителят Стойков. Той посочи, че имат 30 дневен период, в който да оправят нещата.



Стойков е вложител в постройката дружно с Мария Тодорова, Илия Минков и Лиляна Царева. Строежът на ул. „ Видима” 8а се води жилищна постройка с надземни гаражи. Сградата има издадено позволение за градеж №18/13.05.2021 година от основния проектант на регион „ Източен”. Изпълнител на обекта е компания „ Стат - 2” ЕООД. Технически началник на градежа се води инж. Карлос Монсерат.

От кметството на „ Източен " знаят за случая и към този момент са издали заповед за подсилване на къщата.



Снимки: Франк Воща
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР