Ако карантината се задържи и не бъде пробита, след около

...
Ако карантината се задържи и не бъде пробита, след около
Коментари Харесай

При желязно спазване на карантината до 3 седмици ще има хубави новини

Ако карантината се задържи и не бъде пробита, след към три седмици ще стартираме да имаме хубави вести по отношение на заболелите, а след към два месеца и половина до три месеца ще можем да се поздравим, че сме се справили с тази рецесия. Това съобщи експертът по математическо моделиране на заболеваемост и развиване на инфекции, проф. Николай Василев от Института по механика към Българска академия на науките на ексклузивен брифинг в Министерски съвет. 

" Ето за това карантината би трябвало да се съблюдава! И в случай че е належащо, държавното управление би могло да вземе спомагателни ограничения, с цел да обезпечи нейното съблюдаване и поддържане на това постепенно повишаване на броя на инфектираните, за даможем да излезем от тази рецесия с най-малък брой болни и минимални вреди за българската стопанска система “, добави той. Биолози и химици от Българска академия на науките работят към Оперативния щаб през цялото време на епидемията, а от през днешния ден се включват експерти с експертиза в региона на математическото моделиране в биологията. " Наши специалисти работят през цялото време по модели, които ние развиваме в последните години. Целта е да се употребяват математически модели, с цел да даваме прогнози по какъв начин ще се развива по-натам процеса по разпространяване на ковид “, изясни акад. Юлиан Ревалски, ръководител на Българска академия на науките.

„ Смятаме, че това е извънредно скъпо допълнение към щаба, тъй като основаването на математически модели и изключително по отношение на обособените райони и разпределението на възрастното население в районите, плътност на неселението и появяването на нови случаи, биха ни дали изключително скъпа информация, с която да вземем редица решения, а точно – пренасочване на медицински експерти и запаси за справяне с епидемията. Отделно от това биха били извънредно скъпи такива изводи за това по какъв начин се движи във времето епидемията и какво можем да чакаме “, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски.

Създаденият преди дни логистичен център, който би трябвало да ръководи доставките за защитни дрехи и маски, в действителност е проработил, стана ясно още на брифинга.

„ Трябва да сме подготвени за това, което следва след 5, 10 дни, две седмици “, разяснява вицепремиерът Томислав Дончев.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР