Ако живеете и работите в чужбина или често прекосявате граници,

...
Ако живеете и работите в чужбина или често прекосявате граници,
Коментари Харесай

Пет технологични решения за новите номади

Ако живеете и работите в чужбина или постоянно прекосявате граници, ръководството на персоналния и професионалния живот може да се окаже предизвикателство. Добрата вест е, че съществуват  множество новаторски технологии, които ще създадат живота ви по-лесен.  Кои са технологиите, които оказват помощ на днешните номади и кое може да изпробвате през 2022 година?  Новинарската англоезична мрежа The Local и телекомуникационната компания Zadarma, която предлага виртуални телефонни номера и други услуги, дават пет съществени софтуерни решения, които биха улеснили живота без граници.

1. Виртуални дебитни карти

Носенето на пари в брой и банкови карти става все по-непривлекателно изключително в случай че прекарвате доста време надалеч от родината си. Виртуалните карти въобще не са карти във физически смисъл – те съществуват единствено на вашия телефон. След като регистрирате виртуалната си карта, можете просто да я съхранявате в приложението си за банкиране или електронен портфейл.

Те към момента имат номер, период на годност и код за сигурност, тъй че работят тъкмо като елементарна пластика. Нещо повече – може също да получите виртуални кредитни карти с предел на разноските. Виртуалните дебитни карти са лесни за онлайн заплащания и могат да бъдат свързани с Apple или Гугъл Pay за осъществяване на покупки в магазини, където се одобряват безконтактни заплащания.

Загубата на физическа банкова карта обаче може да се окаже призрачен сън – изключително в случай че не владеете езика на локалните. В случай на загуба на паролата, имате опция да я възстановите или нулирате в границите на минути, като в това време заключите картата през телефона си.

2. Инструменти за езиков превод

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР