Ако извънредната ситуация продължи повече от 3-4 месеца, ние трябва

...
Ако извънредната ситуация продължи повече от 3-4 месеца, ние трябва
Коментари Харесай

Караниколов и към медиите: Популизъм… не е сега моментът

Ако изключителната обстановка продължи повече от 3-4 месеца, ние би трябвало да имаме буфери да защитим здравната и осигурителна система .

Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов след среща с работодателите и синдикатите в Министерския съвет във връзка със защитните ограничения за бизнеса и популацията.

Иначе и на него му се желало да излезе и да обещае всичко, което други обещавали, само че това не било действително.

Караниколов уточни, че все още ограниченията са краткосрочни, само че са съответни . Много елементарно в общественото пространство се хвърлят ограничения, които като популизъм звучат извънредно добре, само че в случай че хората една година не си заплащат сметките, това след време щяло да им излезе двойно по-скъпо .
 Вдигат капитала на ББР с 500 млн. лв. за поддръжка на бизнеса
Вдигат капитала на ББР с 500 млн. лв. за поддръжка на бизнеса

Инвестицията е безлихвена, само че не и безвъзмездна

Караниколов отсече, че няма по какъв начин да издържи бюджетът, в случай че не се заплащат сметките . За това с краткосрочни ограничения ще се помогне на работодателите да запазят служащите си в предприятията и с това ще даде механизъм дребните и междинните предприятия да могат да си уредят комерсиалните взаимоотношения с комерсиалните банки , а не да бъдат затруднени и да се стигне до банкрут, сподели Караниколов.

" За това в действителност ви апелирам да няма популизъм , тъй като не сме в обстановка, която може да се дава обещание щяло и нещяло. Има бюджет, има страна и ние би трябвало да се съобразим, че в случай че взимат от бюджета за едни, ще бъде за сметка на други . Недейте с популизъм, не е моментът ", моли икономическият министър.
 Удължават периода за заплащане на електрическата енергия
Удължават периода за заплащане на електрическата енергия

Преустановяване на заплащанията е рискова стъпка за енергетиката, убеждава Петкова

Той се обърна с апел към медиите, че е доста е хубаво да обещаваш всичко, само че на следващия ден от популизъм няма да има страна, бюджет, стопанска система и бизнес .

По думите му имало опция на срещата да участват всички политически сили, само че някои от тях не пристигнали и по тази причина до политическо решение не се е стигнало.

В момента има една тънка линия, която би трябвало да съблюдаваме , уточни Караниколов.

Министър Николина Ангелкова съобщи, че туристическият бранш е най-засегнат от рецесията и краткосрочните ограничения ще подкрепят този тип бизнес . Тя помоли всички да бъдат виновни, тъй като секторът е обвързван с хора, само че е уверена, че с обединени старания " ще успеем да намерят сили да продължат напред ". Балансът, който се опитваме да вършим е извънредно сложен да се запази стопанският живот в България. Разчитаме на отговорно държание, добави туристическият министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР