Ако използвате алуминиево фолио, то трябва да сте наясно, че

...
Ако използвате алуминиево фолио, то трябва да сте наясно, че
Коментари Харесай

Използвайте правилно алуминиевото фолио, за да не вреди на здравето Ви

Ако употребявате алуминиево фолио, то би трябвало да сте наясно, че подлагате живота и здравето си на огромен риск.

Вероятно първата Ви реакция ще бъде да отбележите, че то се употребява всеобщо във всеки дом и би следвало да е безвредно, само че за жалост нещата не стоят по този начин.

Със сигурност алуминиевото фолио оказва помощ за по-бързото подготвяне на храната и я резервира сочна., само че експертите разкриват, че то крие доста рискове. Понеже е направено от алуминий, при допира му до продуктите, този метал се отделя в храната и надлежно по-късно попада в организмите ни.

Това вещество е токсично и вреди най-вече на нервната система.

При малчуганите алуминиевото фолио води до хипер интензивност. При възрастните пък усилва доста риска от развиване на Алцхаймер.

За да избегнете всички тези опасности, когато приготвяте някаква храна, не би трябвало да я докосвате до фолиото, поучават експертите. Само по този метод свеждате до най-малко заплахите, които крие то за здравето Ви.

Това, несъмнено, се отнася и за рибата, както и за някои меса, които се подготвят увити в алуминиево фолио.

Не си мислете, че нещата стоят по по-различен метод и за найлоновото фолио, което се употребява за свежо предпазване на продуктите. Бихте могли да сте спокойни за продуктите, които сте опаковали с него, единствено в случай че то не се допира до тях.

Специалистите показват, че в случай че увиете лоен сандвич във фолио за свежо предпазване, в закуската се отделят нездравословни субстанции. Голяма част от тях имитират действието на човешките хормони, а това може да провокира репродуктивни проблеми. Безспорно – тези артикули са нужни в кухнята ни, само че както към този момент споменахме – можете да го употребявате умерено единствено в случай че то не се допира до храната Ви.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР