Ако изпитва изключително трудност да ставате рано, то трябва да

...
Ако изпитва изключително трудност да ставате рано, то трябва да
Коментари Харесай

Как да преборим трудното събуждане

Ако изпитва извънредно компликация да ставате рано, то би трябвало да знаете, че не сте сами. Повечето хора се разсънват, чувствайки се недоспали и изтощени.

Макар че късното лягане се счита за провинен номер едно в тази обстановка, то истината е, че съществуват още няколко фактора, които въздействат върху вашето мъчно ставане заран. Добрата вест е, че всеки от тях е реализуем, по тази причина ето по какъв начин можете да се сбогувате с сложното ранно пробуждане:

1. Избягвайте късното ястие.

Правило номер едно е да избягвате късната вечеря. Когато ядете преди лягане, то вие затруднявате вашия метаболизъм, който забавя целия развой на храносмилане. Така вие създавате спомагателна работа за вашето тяло, което е повода, да се чувствате изтощени сутринта. Освен това може да имате проблеми със заспиването и кошмари по-късно.

За да избегнете този дискомфорт, най-хубавото решение е да ядете най-малко 2 часа преди лягане. Така ще се чувствате по-бодри и отпочинали сутринта.

2. Заменете вечерните тренировки със утринни.

Макар че късните тренировки си имат своите фенове, то това не ги прави целесъобразни. Те черпят от силата на организма, само че по едно и също време с това засилват енергийните кафези. Това затруднява заспиването и се отразява рано заран, когато тялото ви се усеща изтощено.

Решението е да замените вечерните извършения със утринни – по този начин ще почувствате заредени и подготвени за идния ден.

 Проблеми със събуждането

3. Не прекалявайте с алкохола.

За да се чувствате свежи и отпочинали заран, то сигурно е добре да ограничите алкохола късно вечер. Прекомерното количество може да ви аргументи усложнения, както в заспиването, по този начин и в събуждането. Затова е целесъобразно да пиете в умерени количества, които да не повлияят на вашия първокласен сън.

4. Игнорирайте натрапчивите мисли.

Важно изискване за пълноценния сън и елементарно ставане заран е това, да избягвате всевъзможни мисли директно преди заспиване. Потиснете тревогата и се абстрахирайте от отрицателната конфигурация, тъй като психическото положение въздейства върху качеството на вашия сън, както и на положението ви заран.

Концентрирайте се върху нещо положително и заспивайте с усмивка по този начин, че да се разсъните със същото оптимистично въодушевление.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР