Ако изборите бяха сега, двете основни коалиции, ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС,

...
Ако изборите бяха сега, двете основни коалиции, ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

ГАЛЪП: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с равен резултат, ако изборите бяха днес

Ако изборите бяха в този момент, двете съществени обединения, ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, щяха да са с на процедура еднакъв резултат и мъчно предвидим излаз.

Това сочат резултатите от социологическо изследване на „ Галъп интернешънъл болкан “, което обаче не е отчело евентуалните резултати на глобите по американския закон „ Магнитски “.

Ако изборите бяха в средата на февруари, пет политически обединения сигурно щяха да бъдат част от Народното събрание, а други две са покрай бариерата.

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да разчитат на сходна поддръжка, надлежно 27,1% и 26,1%.

Движение за права и свободи демонстрира поддръжка от 13,4%, а близо след тях са към този момент „ Възраждане “ – с 12,3%.

Българска социалистическа партия има 8,6%, само че занапред ще се види дали и какво въздействие ще имат комплицираните процеси в партията.

Около бариерата са „ Български напредък “ и " Има Такъв Народ ". Потенциалният резултат на " Български напредък ", калкулиран дружно с този на Вътрешна македонска революционна организация, би бил 4,2%. „ ИТН “ имат късмет още веднъж да бъдат част от Народното събрание, като изследването на Галъп регистрира поддръжка за партията от 3,9%.

Засега под линията са обединения като новата лява коалиция, Национална движение „Симеон Втори" и други, като техният капацитет занапред ще личи и идните социологически проучвания ще дадат по-ясни изгледи за възможностите им.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР