Ако изборите бяха днес, в парламента биха влезли 8 формации,

...
Ако изборите бяха днес, в парламента биха влезли 8 формации,
Коментари Харесай

„Галъп“: При избори ДПС ще се бори с „Възраждане“ за третото място

Ако изборите бяха през днешния ден, в Народното събрание биха влезнали 8 обединения, демонстрира на соц;иолозите от „ Галъп интернешънъл “.

Сред гласоподавателите, които са решили за кого да гласоподават, водят някогашните ръководещи от ГЕРБ-СДС с 24.9%. Следват ги наследниците им във властта от „ Продължаваме промяната “ с 18.2%.

За третото място се борят Движение за права и свободи и „ Възраждане “, чиито резултати са съвсем изравнени (съответно 11.1% и 10.5%). При „ Възраждане “ обаче може да се чака и прочут „ прикрит избор “ в действителна изборна обстановка, означават социолозите. При Движение за права и свободи пък следва да се има поради евентуалният избор от Турция.

Българска социалистическа партия разполага с поддръжката на 9.7 на 100 от „ твърдите “ гласоподаватели. „ Български напредък “ - новата групировка на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев, стартира с висок старт от 5.6 на 100. Така тя леко повежда пред Демократична България (5.5 на сто) и Има Такъв Народ (5,4 на сто).

ЛИЧЕН РЕЙТИНГ

Най-харесвана фигура измежду политическите водачи е президентът Румен Радев с 46.4% доверие. Второто място заема Стефан Янев (29,6%), следван от министър председателят Кирил Петков (28,9%) и съратникът му Асен Василев (25,2%). В малко по-ранното проучване на „ Маркет линкс “ Петков беше изпреварен по известност от водачите на ГЕРБ Бойко Борисов и на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР