Ако избираме да се фокусираме върху неща, които ни притесняват,

...
Ако избираме да се фокусираме върху неща, които ни притесняват,
Коментари Харесай

Психологът Аделина Димитрова: Пролетта дава възможност да се разтоварим и да повдигнем вибрациите си

Ако избираме да се фокусираме върху неща, които ни тормозят, депресират и тревожат, мислите ни ще бъдат такива и по този начин ще се усещаме. Това сподели психологът Аделина Димитрова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Пролетта дава опция да се разтоварим и да повдигнем вибрациите си, като прекарваме повече време на открито измежду природата и в спорт. " Можем да повишим вибрацията си посредством шерване на време с положителни хора. Трябва да почистим мислите си и да обръщаме внимание върху това с какво храним мозъка си. Негативната информация влиза в нашето подсъзнание и дефинира нашето всекидневие. Обстановката към нас оказва въздействие “, изясни психологът.

По думите й ние товарим мозъка си с извънредно доста неща, с които той няма потенциала да се оправи. " Затова започваме да прегаряме, получаваме бърнаут и паник офанзиви, тъй като мозъкът стартира да се пропуква. Когато не е спокоен, а претрупан с прекомерно доста задания, мозъкът пощурява. Затова би трябвало да си даваме мира. Ако ние се фокусираме върху тук и в този момент – какви звучи чуваме, какви материи можем да усетим, мозъкът се успокоява, тъй като фокусът към този момент е тук, а не някъде в бъдещето, в което мозъкът постоянно чертае едни отрицателни сюжети, тъй като неговата природа е отрицателна. Неговата цел е непрекъснато да сканира за неща, които могат да са евентуална заплаха, с цел да знаем за тях и да се предпазим. Когато знаем това, можем да използваме мозъка си в наша изгода, а не да бъдем негови плебеи “, изясни Аделина Димитрова.  

Ако се фокусираме върху негативизъм и страхове, това е прекарването, което имаме. " Съответно това ще ни донесе отрицателно положение и ще подхващаме отрицателни дейности. Затова е доста значимо накъде е ориентиран фокусът във всеки един миг. Ако човек мисли непрекъснато за отрицателни сюжети, той в действителност да ги основава “, добави психологът.

Затова фокусът би трябвало да бъде извърнат към позитивните неща, които желаеме да преживеем, акцентира Аделина Димитрова. " Същото е. Вие още веднъж разказвате една история на себе си, само че тя ще е положителна, както разказвате отрицателна такава, проектирайки си сюжет, който още не се е случил в бъдещето. Историите, които си описваме, се трансформират в наш живот “, сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР