Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на

...
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на
Коментари Харесай

Консервиране на лозови листа

Ако желаете цяла зима да се наслаждавате на усета на лозовите листа и да ги употребявате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по мечтан от вас метод.

Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа. Лозовите листа могат да се консервират, като се осолят. За задачата свежите еластични листа се измиват доста добре. Слагат се в буркан, като се натъпкват добре, без да се пречупват.

Отгоре се поставя тежест, с цел да могат листата да легнат по-плътно едно върху друго. След това се заливат с разтвор от сол и вода, като разтворът би трябвало да е 4 сантиметра над листата.

 Консервиране на лозови листа

Разтворът се прави от 4 супени лъжици сол на 1 литър вода. След няколко часа тежестта се маха и се прибавят още малко листа, само че по този начин, че от горната страна да има най-малко 2 сантиметра разтвор. Затварят се добре с капачки и могат при предпочитание да се стерилизират.

Преди приложимост лозовите листа се вадят от бурканите и се оставят да се киснат в студена вода за 4 часа, като на всеки час водата се сменя.

Можете да замразите лозови листа за зимата. За задачата измийте добре лозовите листа и по-късно ги оставите да се изсушат леко. Наредете ги на порции в найлонови пакети.

 Лозови листа в буркани

Затворете пакетите, като премахнете непотребния въздух, навийте пакетите на рула и незабавно ги сложете във фризера. При потребление на замразени лозови листа, те се размразяват в студена вода, а по-късно се попарват с вряла вода и се оставят за 5 минути.

Можете също по този начин да изсушите лозови листа, с цел да ги употребявате на по-късен стадий. Съберете млади лозови листа, които не са доста дребни, само че не са и прекомерно огромни. Не ги мийте, те би трябвало да са изцяло сухи. Направете купчинки от по пет листа във всяка. Навийте тези купчинки на рула, които можете да вържете с конец.

Пригответе сухи чисти буркани. Във всеки буркан сложете по няколко рула по този начин, че да са компактно едно до друго. След това затворете капачките на бурканите и съхранявайте на мрачно и изсъхнало ветровито място.

Можете да мариновате лозовите листа. Наредете млади листа в буркани, залейте ги с вряла вода, след половин час излейте водата и залейте с марината от 1 литър вода, в който сте добавили 1 лъжица сол, 1 лъжица захар, 2 лъжици оцет.

Всъщност консервирането на лозови листа е необикновено елементарно - може да пандизите листата в буркани, без да ги заливате с течност, да пандизите с капачки и единствено да стерилизирате бурканите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР