Ако искате да сте здрави, лягайте в кревата само с

...
Ако искате да сте здрави, лягайте в кревата само с
Коментари Харесай

Не сядайте на леглото с дрехите, с които сте излизали

Ако желаете да сте здрави, лягайте в леглото единствено с пижама или друго спално долни дрехи. Защото бактериите се закрепват към облеклата, с които сме били на открито, като лепило, сигнализира mila.bg.

„ Бактериите може да живеят седмици или даже месеци върху облеклата “, споделя доктор Филип Тиерно – шеф по микробиология и имунология в Нюйоркския университет. Затова е добра концепция да свалите ризата, с която обикаляте 12 часа дневно, преди да седнете на леглото.
Носенето на външните ви облекла в леглото може да аргументи инфекции, обриви, акне и даже да предложения в дома ви бълхи.
Една от аргументите за акнето по гърба и гърдите се дължи на облеклата, които събират прахуляк от улицата и офиса, потта и мъртвата кожа. Човешкото тяло отделя почти половин милион кожни кафези и към литър пот всеки ден.
А вашето легло може да бъде превъзходен гара за превозване на цялата тази нечистотия.

Дрехи са били на всички места. Буквално.

Отделете малко време, с цел да помислите до какво са се докоснали вашите облекла: седалки в метрото, офис столове, бар столове, стени на асансьора, пейки в парка … Сега помислете какъв брой още хора са употребявали тези места преди вас.
Искате ли да ги поканите да седнат на вашето легло?

Леглото ви е зона на комфорт и сигурност
Трябва да ви е комфортно да се увиете в одеяло и да прегърнете възглавницата си, защото това е място за отдих и струпване на сила. Затова не работете в леглото, а прекарайте време с половинката или другари в хола или в кухнята с чаша вино. Така мозъкът ще свързва леглото с релакс и комфорт, което е от огромна изгода за здравословния сън.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР