Ако искате да се обградите със зеленина, която същевременно да

...
Ако искате да се обградите със зеленина, която същевременно да
Коментари Харесай

Как да отглеждаме седум

Ако желаете да се обкръжите със зеленина, която в същото време да не е нито претенциозна откъм поддръжа и да придава гръмък тип на интериора или екстериора на жилището ви, то откровено бихме ви предложили да се снабдите със седум.

Това е сукулентно растение, познато у нас и като тлъстига, което има над 400 разновидности. Като цяло е ниско и хем атрактивно, хем ненатрапчиво. Ето какво би трябвало да знаете за развъждането на седум:

Подобно на камилите, които съхраняват вода в гърбиците си и по този начин устоят дългите преходи из пустинята, по този начин и седумът има способността да задържа влага в листенцата си. Това значи, че би трябвало да го поливате извънредно рядко и напълно спестовно. Което е огромно преимущество що касае полаганите от вас старания за поддръжката му.

Важно за седума е да е засаден на слънчево място. В случай, че го отглеждате като стайно растение, то поставете саксията му на прозорец с южен аспект. И евентуално се досещате - когато температурите на открито паднат, то приберете саксийния седум вкъщи. Той не понася добре студовете.

Седумът няма потребност от постоянно торене, като множеството типове даже не изискват сходни дейности. За него е значимо единствено почвата му да е дренирана и да не задържа вода.

 развъждане на седум

Седумът е извънредно подобаващ при построяването на алпинеуми, тъй като не се разраства. Той няма да пречи по никакъв метод на останалите растения, които засаждате в алпинеума. При оформянето му единствено вземайте поради, че това растение си остава много ниско. То избира да " пъпли " по земята, в сравнение с да " пораства до небесата ".

За лесното развъждане на седум свидетелстват и някои нови хрумвания за градското озеленяване. Като да вземем за пример вместо построяването на зелени релси от трева, да се построяват зелени релси от седум. Той няма да има потребност от поливане, нито пък от косене.

Освен това би бил доста по-издръжлив от тревата, вземайки поради все по- високите температури, които регистрират термометрите през лятото. Предпочитан вид е и при построяването на така наречен зелени покриви. Това е и повода седумът постоянно да е именуван Растение на бъдещето.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР