Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на

...
Коментари Харесай

ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-про" - кой колко инвестира

Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на енергетиката, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин.
Точно какъв брой влагат в мрежата трите енергийни сдружения - ЧЕЗ, ЕВН и " Енерго-про "? Въпрос, който от време на време се повдига, изключително в края на годишния регулаторен интервал, когато идва време за определянето на новите цени на електрическата енергия.

Колко са вложили фирмите е значимо, от една страна, поради намаляването на софтуерните загуби и подобряването качеството на услугата. От друга - това е от голяма важност и за образуването на новите цени, които ще влязат в действие от 1 юли, защото вложения влизат в ценообразуващата формула. Засега специалистите на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) плануват цената да се увеличи с към 3-4%, само че в случай че държавната Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " не взе участие в индустриалния микс. Последното наподобява все по-малко евентуално поради натиска на синдикатите, което значи и по-голямо повишаване при тока за бита.

Темата за направените от ЕРП-тата вложения в подтекста на идните нови цени бе повдигната и от омбудсмана Диана Ковачева, съгласно която цената на електрическата сила би трябвало да е съответна на качеството на предоставяната услугата, както и на степента на осъществяване на вложенията.
Диана Ковачева Фотограф: Велко Ангелов " ЧЕЗ Разпределение " - повече от заложеното
Повече от плануваното е вложило " ЧЕЗ Разпределение " през 2020 година От компанията са планували инвестиции за 73.7 млн. лева при общата стойност на фактически направените през предходната година разноски за включените в капиталовата стратегия обекти от 78 млн. лева, демонстрира протокол от закрито съвещание на КЕВР по отношение на резултатите от плановите инспекции на трите сдружения за 2020 година

Най-голям бюджет е плануван за капиталови обекти, свързани с замяна на средствата за комерсиално премерване - 19.4 млн. лева На последващо място са вложенията в уреди и възобновяване на мрежата за повишение качеството на услугата - 16.6 млн. лева, демонстрира още справката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР