Ако искате да подобрите здравето си или да отслабнете, първото

...
Ако искате да подобрите здравето си или да отслабнете, първото
Коментари Харесай

11 навика за по-добър метаболизъм

Ако желаете да подобрите здравето си или да отслабнете, първото на което би трябвало да обърнете внимание, е метаболизмът. Той има голямо въздействие върху това по какъв начин клетките ни се доставят с сила. Проблемите с метаболизма нормално водят до наднормено тегло.

Bright Side показва лист от здравословни привички, които оказват помощ за поддържане на метаболизма.

Яжте в един и същи часове

Тялото ни е мъдро. То чака да го храните по несъмнено време, по тази причина употребява по-голямата част от силата си до това време, знаейки, че скоро ще се зареди още веднъж. Но в случай че графикът ви на хранене е неточен, то стартира да съхранява силата, вместо да я употребява, тъй като не може да е несъмнено по кое време ще получи още веднъж. Яденето на всеки 3-4 часа ще помогне на организма ви да привикне да оползотворява запасите си от сила.

Пийте повече течности

Приемът на задоволително течности способства за по-добра обмяна на веществата. Когато тялото е лишено от вода, то изгаря по-малко калории. Също по този начин, черният дроб се концентрира върху възобновяване на водния ресурс и не обръща толкоз внимание на изгарянето на мазнините. Ето за какво би трябвало да пиете повече течности. Ако не сте привикнали да пиете доста вода, пийте чай. Зеленият чай е изключително подобаващ.

Консумирайте млечни артикули

Млякото е богато на хранителни субстанции, които оказват помощ за изгарянето на мазнините и построяването на мускулите. Например калцият, който се съдържа в млечните артикули играе забележителна роля при обмяната на веществата.

Бъдете дейни

Всякакъв тип физическа интензивност – било то тичане, вървене, танци или извършения в салона, способства за по-бърз метаболизъм. Силовите извършения са най-ефективни, тъй като ускоряват растежа на мускулна тъкан. Мускулите имат потребност от сила, даже когато сме неподвижен. Ето за какво най-хубавият метод да ускорите метаболизма е да укрепнете мускулите.

Ставайте рано

Слънчевата светлина също оказва въздействие върху метаболизма. Сутрешното слънце оказва помощ на организма да контролира биологичните процеси, които зависят от промяната на нощ и ден, което пък от своя страна е от жизненоважно значение за разхода ви на сила.

Не изключвайте въглехидратите

Не се претоварвайте с диети, които ви карат да пренебрегвате въглехидратите. За да може вярно да синтезира серотонин, организмът ви има потребност от доста количество въглехидрати. Липсата на въглехидрати може да има негативен резултат върху мозъчната активност и е стресираща за организма. Да, може да сваляте килограми, само че поради загуба на течности, а не на мазнини.

Не похапвайте сред храненията

Ако сте почитател на чипса, сандвичите и сладкишите, би трябвало да сте наясно с обстоятелството, че честото похапване забавя метаболизма ви. Енергията, която получаваме от храната, нормално е задоволителна за 3 или 4 часа. След това тялото ви стартира да си набира сила посредством изгаряне на личната си лой. Постоянното похапване пречи за изгарянето на мазнините и води до наднормено тегло.

Използвайте йодирана сол

В момента модата e да се яде всичко друго, само че не и общоприетата, трапезна, йодирана сол. А тя е един от главните източници на йод. Недостигът на йод е нездравословен за щитовидната жлеза и има нездравословно влияние върху метаболизма.

Яжте био храни

Индустриално отгледаните храни съдържат голям брой добавки, животните са погълнали устойчиво количество антибиотици и хормони на растежа, растенията – синтетични торове и пестициди. Не звучи изкусително, нали? Но за жалост множеството неща, с които се храним, са по този начин създадени. Има смисъл да подбирате по-доброто.

Набавяйте си нужното желязо

Липсата на желязо води до липса на О2 в мускулите, което, несъмнено, е нездравословно. Ако в менюто ви липсва желязо, яжте повече месо – или ябълки.

Избягвайте напрежението

Повечето проблеми с метаболизма идват от неспособността ни да се оправяме със напрежението. Когато сме постоянно под стрес, щитовната ни жлеза забавя метаболизма и килограмите стартират да се натрупат.

Грижете се за здравето си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР