Ако искате да изтръгнете максималната енергия от батериите на вашия

...
Ако искате да изтръгнете максималната енергия от батериите на вашия
Коментари Харесай

Защо не се препоръчва да държите батерията на лаптопа свързана?

Ако желаете да изтръгнете оптималната сила от батериите на вашия преносим компютър, изключете я от мрежата незабавно щом знакът покаже 100 % заряд

Може да я изключите и даже малко по-рано.

Лаптопите от дълго време са незаместим признак на всеки актуален човек – един от най-удобните способи за прекосяване в магическия свят на Интернет. Ние ги използваме за работа, игри и връзка от всяка точка на света. И в случай че се държите като болшинството, тогава дръжте преносимия компютър си включен вкъщи и на работа. Но на вятъра.

Ако желаете да изтръгнете оптималната сила от батериите на вашия преносим компютър, изключете я от мрежата незабавно щом знакът покаже 100 % заряд. И даже малко по-рано.

Ръководителят на Cadex Electronics Изидор Бушман е сигурен, че в идеалния случай би трябвало да заредите батерията до 80 %, по-късно да я изключите, да изчакате равнището на заряда да спадне до 40 % и да я включите още веднъж. Тази техника ще удължи живота на вашата батерия до четири пъти.

Причината се крие в равнището на напрежение на всеки детайл от литиево-полимерната батерия.

Колкото по-висок е процентът на заряд, толкоз по-голямо е равнището на напрежението. Колкото по-високо е равнището на напрежение, толкоз по-голямо е натоварването на всеки детайл. Това натоварване понижава времето за разреждане. Ако един преносим компютър може да създаде 300-500 цикъла на разреждане при зареждане до 100 %, тогава при зареждане до 70 % броят на тези цикли нараства до 1200-2000.

Бушман знае това добре, защото неговата компания спонсорира Battery University

Освен това той твърди, че животът на батерията не се редуцира единствено от непрекъсната връзка с мрежата – температурата също играе забележителна роля в този развой. От прегряване клетките на батерията могат да се разширят и в тях могат да се образуват мехурчета. Такава батерия няма да издържи дълго.

За да избегнете тези неприятности, по-добре е да не затваряте капака на преносимия компютър и да не го държите в скута си.

Бушман признава, че съветът му да се поддържа равнището на заряда сред 40 и 80 % е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи. Постоянното поддържане на знака под надзор по време на работа не е доста комфортно. „ Но не е толкоз мъчно най-малко един път да го таксувате до към 80 %. И когато тръгвате на пътешестване, спрете да зареждате малко, преди да достигнете 100 % “, споделя той.

Някои консуматори са се приспособили да изчислят времето, належащо с цел да освободи от 80 до 40 % и да се започва таймер. Те вършат същото с времето, когато батериите се зареждат. Ако сходна техника оказва помощ да спестите пари – за какво не?

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР