Ако искаме да запазим нашето население, ако не искаме повече

...
Ако искаме да запазим нашето население, ако не искаме повече
Коментари Харесай

Кирил Петков: Задължителна ваксинация няма да има, докато аз съм премиер

Ако желаеме да запазим нашето население, в случай че не желаеме повече жертви на ковид, то дано се обединим към общата тактика – не желая да съм министър-председател, който просто да отброява бройки умрели хора. Това съобщи от парламентарната естрада министър председателят Кирил Петков в отговор на въпрос от водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов по кое време ще бъде анулиран зеленият документ, представен от bTV.
„ Няма наложителна имунизация, това държавно управление няма да наложи наложителна имунизация – такава наложителна имунизация няма да бъде реалност, до момента в който аз съм министър-председател “, акцентира Петков, само че беше безапелационен, че имунизацията е основополагащият метод да преодолеем рецесията и през последните 3 дни новата стратегия е привлякла 92 000 души.

„ Когато имаме имунизирано население, зеленият документ ще стане непотребен “, означи той. Костадинов на собствен ред уточни, че „ сега има насилствена, а не наложителна имунизация (…) зеленият документ не дава опция за избор – или имаш документ, или не вървиш на работа “. Той акцентира, че „ Възраждане “ няма срещу доброволната имунизация, в това число с избрани тласъци и след осведомителна акция.
По мотив измененията в разпоредбите за влизане в Народно събрание, той съобщи: „ Нека да забележим по какъв начин ще ни спрат, като решим да влизаме в Народното събрание “. Във връзка с идния през идната седмица митинг против противоепидемичните ограничения и неодобрителните възгласи в залата, той се обърна към депутатите от други парламентарни групи: „ Не се тормозете, за вас ще има бял рейс “ – очевидна отпратка към обсадата на Народно събрание по време на летните митинги от 2013 година

„ Аз съм бил на митинга с белия рейс, аз поздравявам митингите, това е метода, по който жителите могат да изразят своето мнение “, репликира го Петков, който обаче акцентира, че съгласно него е „ безконтролно “ при сегашната епидемиологична обстановка да се събират доста хора на едно място и по-добре е да се търси метод политиците да работят дружно и да се въздържат от популизъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР