Ако имате суха кожа и обичате грижата за кожата, вероятно

...
Ако имате суха кожа и обичате грижата за кожата, вероятно
Коментари Харесай

Масло от ядки Кукуи е хидратираща съставка с дълга история

Ако имате суха кожа и обичате грижата за кожата, евентуално сте пробвали толкоз известни почистващи препарати, ексфолианти, овлажнители и серуми, доколкото можете да получите. Ако още не сте го създали предлагаме ви да опитате масло от ядки кукуи.

Въпреки че постоянно е потребно да прецените какво е работило добре за други хора със същия вид кожа, от време на време фокусирането само върху паметни обичани артикули ви кара да игнорирате други, по-малко известни съществени артикули за грижа за кожата, които са също толкоз (ако не и повече) ефикасни. Помисли за това. Ако имате суха кожа, евентуално сте напълнили рутината си за грижа за кожата с артикули, богати на хиалуронова киселина, глицерин, алое вера и всевъзможен различен брой постоянно търсени, мощно рекламирани съставки.

Масло от ядки кукуи

Ако в никакъв случай не сте чували за съставката, не сте сами. В последна сметка, то е идва от Хавайските острови и като подобен е по-често срещан в хавайските (и въодушевени от Хавай) артикули за хубост и грижа за кожата. Но откакто научите какво съставлява – и още по-добре какви преимущества предлага – ще желаете да го включите в рутината си допустимо най-скоро.

Кратка характерност на масло от кукуи

Тип съставна част: Хидратор
Основни преимущества: Дълбоко хидратира кожата, усъвършенства текстурата, лекува и пази кожата
Кой би трябвало да го употребява: Докато маслото от ядки кукуи нормално е задоволително нежно за множеството видове кожа, то е изключително потребно за суха и/или застаряваща кожа с помощта на мощните си хидратиращи и подхранващи свойства.
Колко постоянно можете да го употребявате: Най-общо казано, маслото от ядки кукуи може да се употребява два пъти на ден. Разбира се, зависи от вашия съответен вид кожа и по какъв начин реагира на съставката.
Работи добре с: Маслото от ядки кукуи се смесва изключително добре със съставки, които са липофилни.
Не използвайте с: Благодарение на естествената си и нежна природа, маслото от ядки кукуи нормално се съчетава добре с съвсем всичко. Въпреки това, в случай че имате доста мазна кожа, може да не желаете да го смесвате с голям брой други масла, защото това може да накара кожата ви да лъщи още повече.

Какво съставлява маслото от ядки Kukui?

Маслото от ядки кукуи се извлича от ядките на дървото кукуи (известно още като свещното дърво), което е родом от Хаваите. Според сертифициран от борда кожен лекар и сътрудник на Bio-Oil Анна Карп, лекар по медицина, маслото от ядки кукуи е извънредно хидратираща съставна част, която запечатва водата в кожата.

Що се отнася до самото масло, то е извънредно леко, което го прави чудесно допълнение към продуктите за лице и тяло.

Освен че е хидратиращо и леко масло, маслото от ядки кукуи се смята за доста особено, с помощта на това, че се извлича от дървото кукуи, което хавайците считат за духовно.

Хавайците от дълго време употребяват всяка част от дървото кукуи – листа, кора, ядки, цветя и сок – за разнообразни използва, в това число естествено лекуване на необятен набор от болести като слънчево изгаряне и обриви.

Ползи от маслото от ядки Кукуи за кожата

  • Попива бързо в кожата
  • Дълбоко хидратира
  • Предотвратява трансепидермалната загуба на вода
  • Успокоява кожата
  • Възстановява и пази кожата с антиоксиданти (витамини А, С и Е)
  • Омекотява и изглажда кожата

Маслото от ядки кукуи е всеобхватна подхранваща съставна част за грижа за кожата. Предлага противовъзпалителни, богати на антиоксиданти, овлажняващи и омекотяващи изгоди с копринено, немазно чувство.

И защото е богато на линолова, линоленова и олеинова мастни киселини, тя споделя, че маслото от ядки кукуи също оказва помощ за възобновяване на бариерата на кожата и понижаване на трансепидермалната загуба на вода.

Освен това, защото е толкоз бързо абсорбиращ се, няма да остави кожата да наподобява или да се усеща мазна. С други думи, това може да бъде ключът за постигането на красива и здрава кожа, изключително за хората със суха кожа.

Оказва се, че това масло може да бъде находка за хора с предразположена към акне или сензитивна кожа, както и тези с екзема, псориазис, пигментни петна, изгаряния, белези и стрии.

И като приказваме за белези, защото маслото от ядки кукуи е толкоз ужасно за понижаване на възпалението, масло от ядки кукуи  може да се употребява за лекуване на изгаряния заради невероятните му лечебни и защитни свойства. Което в последна сметка значи, че това е мощна съставна част, която заслужава повече време в светлината на прожекторите.

Странични резултати на маслото от ядки Kukui

Колкото и нежно и подхранващо да е маслото от ядки кукуи, защото механически е от ядка, хората с алергии към ядки би трябвало да работят с нараснало внимание.

Възможно е някой хора да проявят сензитивност към маслото. Ако забележите, че кожата ви е раздразнена или сърбяща след приложимост, спрете използването му. Като опция — и за предпочитане — можете да тествате сектор от кожата си преди приложимост.

За да тествате за допустима алергия, можете да нанесете малко количество върху вътрешната страна на предмишницата и да видите дали се развива реакция, преди да го опитате върху лицето си.

Как се употребява

Използването на масло от ядки кукуи е доста елементарно – просто потърсете артикули, дефинирани със съставката. За по-целенасочен метод внимавайте кои артикули купувате. Тъй като маслото от ядки кукуи оказва помощ за възобновяване на хидратацията и понижаване на фините бръчки, то работи доста добре в овлажнител или крем за очи.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР