Ако имате работа в НАП-Пловдив, по-добре я отложете за началото

...
Ако имате работа в НАП-Пловдив, по-добре я отложете за началото
Коментари Харесай

Данъчните на пауза, ще обслужват граждани и бизнес от 10 я...

Ако имате работа в НАП-Пловдив, по-добре я отложете за началото на идната седмица. Данъчното на ул. „ Скопие” е отворено, само че не обслужва жители и бизнес. Причината е годишното привършване за 2021 година и превключването на осведомителните системи за 2022 година Тази пауза в работата на териториалните дирекции на Национална агенция за приходите се случва всяка година по това време. Стартът е на 10 януари, понеделник. Тогава в действителност стартира и данъчната акция за физически лица – ще се одобряват заявления както онлайн, по този начин и на книжен притежател.

В интервала до 10 януари 2022 година физическите и юридическите лица ще имат достъп до всички електронни услуги, само че отразяването в документите на Национална агенция за приходите ще бъде очевидно от тази дата нататък.

Електронната услуга за подаване на уведомления за трудови контракти ще бъде налична, само че резултатите от обработката на подадените данни ще се изпращат от Национална агенция за приходите след 10 януари 2022 година Справочната информация в този интервал ще е настояща към 02.01.2022 година За тези условия е известена Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “, прецизират данъчните.

Плащанията на здравни вноски от жители до 10 януари ще могат да се правят единствено по банков път или с пощенски запис. Здравноосигурителният статус обаче няма да се актуализира от 1 до 9 януари. Ако в този интервал се заплати по банков път или с пощенски запис, то възобновяване на здравни права става в офис на Национална агенция за приходите.

В интервала на годишно привършване няма да има опция за издаване на личен идентификационен код (ПИК), а единствено за подаване на заявление за издаването му. Няма да действа електронната услуга за потвърждаване на публикуван ПИК. В случай на подадено заявление за издаване на ПИК в този интервал, след 10 януари 2022 година лицето ще бъде известено за приемането му, осведомят данъчните.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР