Ако имате домашен любимец, то най-вероятно му давате да яде

...
Ако имате домашен любимец, то най-вероятно му давате да яде
Коментари Харесай

6-те най-лесно преносими зарази, които може да ни предаде домашния любимец

Ако имате домакински любим, то най-вероятно му давате да яде от храната ви, да спи в леглото ви, целувате го, прегръщате го и му давате цялата обич, на която сте способни. 

Тези неща са изцяло естествени за притежателите на домашни любимци, само че те могат да бъдат и рискови. Колкото и да си ги обичаме, животните могат да ни предадат заболявания, които да са рискови за нас и нашите близки.

Дерматофитоза

Това е тип гъбична зараза, която се предизвиква от гъбичките дерматофити. Наблюдава се при хората, които имат домашни любимци. Гъбичките се хранят с кератин, който се намира в горния пласт на кожата, косата и ноктите. Те виреят в топла и влажна среда. 

При животните се следят основно в козината. Могат да се видят и при падащите косми. Можете да се предпазите, като постоянно обезпаразитявате домашния любим, както и перете спалното долни дрехи на висока температура.

Кръгли червеи

Котките са най-честият пропагандатор. Те я прихващат от мишките и плъховете, които гонят, а по-късно я предават и на своите дребни посредством кърмата.  

Можете да се предпазите, като миете ръцете си постоянно и спазвате прецизна хигиена. Също по този начин, постоянно обезпаразитявайте котката и чистете постоянно тоалетната ѝ.

Кръглите червеи предизвикват кашлица, зной, коремни болки и даже слепота.

Тения

Децата са най-податливи на тенията. За да се предпазите от нея е добре да имате постоянна предварителна защита. Тенията, в случай че не се махне, може да добие огромни и застрашаващи здравето размери.
 10 неща, които би трябвало да извършите преди да си вземете котка у дома 10 неща, които би трябвало да извършите преди да си вземете котка у дома
Да си вземете котка е отлично и е хубаво да го извършите, когато имате опция. За едно сполучливо другарство обаче, би трябвало да имате д...

Когато бъде открита, тя елементарно се маха. Внимавайте обаче домашния любим да няма допир до кърлежи или бълхи, защото те имат добра корелация с тенията и по този начин попадат в козината, а оттова и при вас.

Анкилостома

Тя е породена от кукест червей. Забелязва се главно в субтропическите страни, само че е изключено да я срещнете и по нашите ширини.

При инфекцията се вижда дефицит на желязо и анемия. Червеят се закачва по стените на червата и се храни с кръв. На мястото на закачването се появяват ерозии и даже язви с до 2 см. Това води до чести кръвоизливи и оттова до анемия.

За да се предпазите мийте ръцете си постоянно и подлагайте на вътрешно и външно обезпаразитяване домашния любим. 
 Златна рибка - домакински любим и мощен амулет за финансов шанс Златна рибка - домакински любим и мощен амулет за финансов шанс
Мнозина са чували за приказката за златната рибка. В реалност златните рибки в действителност притеглят шанса и ви оказват помощ да станете п...

Токсоплазмоза

Това е рисково за здравето заболяване, което се среща постоянно при хора, които имат котки. Те се заразяват, когато ядат сурова храна. Поради тази причина е добре да ограничите излизането на животното и да го обезпаразитявате постоянно. 

Храната, която приема котката, би трябвало да е преварена или да е купена от профилиран магазин.  Болестта е рискова за бременни дами, защото провокира очни малформации и даже импровизиран аборт. 

Бяс

Последната болест, която ще споменем е бесът. За благополучие има ваксина за домашните любимци. Ако пък ви ухапе инфектирано животно – свържете с доктор неотложно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР