Ако имате чести настинки, косопад, почти постоянно студени крайници, е

...
Ако имате чести настинки, косопад, почти постоянно студени крайници, е
Коментари Харесай

Да вдигнем хемоглобина по естествен начин

Ако имате чести настинки, косопад, съвсем непрекъснато студени крака, е добре да ревизирате какво е равнището на хемоглобина ви. В хемоглобина се съдържа желязо, което спомага за преноса на О2 от белите дробове. Разбира се, аргументи за горепосочените признаци могат да са доста неща, само че е прекомерно евентуално причина да е дефицитът на желязо във вашия организъм.

При ниски стойности на хемоглобина, нормално ни изписват някакви медикаменти - най-често такива, които съдържат желязо. Но в случай че знаем какво да консумираме, няма да ни бъде належащо да пием таблетки, задоволително е да се храним с артикули, които са богати на микроелемента желязо.

Най-често ниският хемоглобин е симптом за анемия. Разбира се, не трябва да подценявате положението си, в случай че страдате от анемия. Вземете незабавни ограничения за повишаване на желязото в организма ви, с цел да нямате спомагателни главоболия със здравето си на по-късен стадий. Всъщност ниските стойности на хемоглобина могат да бъдат признаци на редица болести.

Богати на желязо храни са субпродуктите – става дума за дроб, език и други На втора позиция по количество на желязо са алено цвекло, горски плодове, гъби, боб, не на последно място шоколад, както и няколко типа риба – скумрия, сардини.

Консумирайте повече пилешко месо, свинско, салами, заешко месо, овче месо, яйца, коприва, круши, ябълки, вишни, череши, дюли, кайсии, ягоди, шипки, дренки, смокини, банани, всички разновидности на сушени плодове, а от ядките – най-добре ще ви се отразят орехи. Тези храни са най-богати на желязо. Не подценявайте лук и чесън.

 Хранене при невисок хемоглобин

За да спомогнете на желязото да се усвои от организма, е належащо да избягвате богатите на калций храни – това са най-много млечни артикули, както и кафе и чай, а също и зърнените храни.

При невисок хемоглобин е добре да похапвате с изключение на храни, съдържащи желязо, храни с витамин С, като лимони, портокалов сок, които пък спомагат за доста по-бързото асимилиране на желязото от организма.

Не на последно място тук има принос и фитотерапия, т.е. лекуването с билки. Можете да варите запарка от задоволително типове билки, които се срещат по нашите географски ширини – глухарче, кориандър, към този момент упоменатата коприва, в случай че се окаже, че не обичате да я консумирате като ядене, същото се отнася и до магданоз.

И не забравяйте, че лекуването с естествени артикули е сполучливо, само че изисква по-продължително време, тъй като по-бавно се натрупва в организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР