Ако има служебно правителство, ще вляза в президентската битка. Това

...
Ако има служебно правителство, ще вляза в президентската битка. Това
Коментари Харесай

Борисов се закани да се кандидатира за президент


Ако има служебно държавно управление, ще вляза в президентската борба. Това разгласи на излизането от болничното заведение през днешния ден министър председателят в оставка Бойко Борисов. Досега той отхвърляше да мисли за президентското кресло, само че персоналната му борба с президента РуменРадев очевидно продължава. Вчера Борисов сподели, че счита малко да си почине от политиката, само че да се върне.

Днес към този момент загатна защо е приказвал.

Вождът на ГЕРБ упрекна всичките си съперници за всичко допустимо. Каза, че са страхливци, в случай че не създадат кабинет, провидя интриги и задкулисие, съглашателство с Движение за права и свободи и даже лобизъм.

В същото време Борисов към момента има вяра, че предлагането му за нов кабинет може да събере поддръжка. Щял да прати персонално Любен Дилов-син и Калин Вельов на договаряния с " ИТН ".

" Нека забележим какво не харесват и какво не желаят да се направи. Утре с " ИТН " на срещата ще отидат Даниел Митов, Калин Вельов и Любен Дилов-син ", бяха думите на премиера в оставка. Борисов продължи да разсъждава: " Сменили сме над 40 министри. Сега кой ще носи отговорност. Не му изпитвам завист на Слави Трифонов. Той реши да прави партия, аз още не съм решил да върша шоу. Ако и едните, и другите не ни поддържат, ще върнем на следващия ден следобед или най-късно в петък мандата ".

После Борисов доразви тезата за страхливите си съперници: " Ако Слави не направи държавно управление със 165 депутати, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци. Не са виновни хора и всички купом ще тичат при баща Румен да се бие вместо тях. Да забележим “.

Според него никой не желае властта и единствено ГЕРБ са виновни и опитни. Първите въпроси на очакващите го пред болничното заведение кореспонденти бяха свързани с оповестеното за през днешния ден чуване пред Народното събрание. Което Борисов за следващ път подцени. „ Бе я да си гледат работата “, бе гневният коментар на водача на ГЕРБ.

Премиерът в оставка обясни по какъв начин всички партии, с изключение на неговата, гласоподават дружно и очевидно се договарят сДПС. Като образец посочи съставите на първите парламентани комисии, които бяха запълнени още в петък.

„ Демократична България “ поддържат „ ИТН “, които доскоро за тях бяха чалгари, а те нали са умните и красивите ", вметна Борисов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР