Ако има съмнение, че Борислав Сарафов е извършил нарушение, правосъдният

...
Ако има съмнение, че Борислав Сарафов е извършил нарушение, правосъдният
Коментари Харесай

„Ако има съмнение, че Сарафов е извършил нарушение, министърът ще поиска отстраняването му“

„ Ако има подозрение, че Борислав Сарафов е направил нарушаване, правосъдният министър Атанас Славов ще изиска отстраняването му. “ Това разгласи в Euronews PrimeTime Борислав Ганчев – шеф на кабинета на министъра на правораздаването. Според него, в случай че фигурата на основния прокурор остане, би трябвало да е със доста понижени пълномощия. Той уточни също, че съществуват съществени подозрения за политическа интервенция във Висш съдебен съвет.

 

Това е тематика, която интересува цялото общество. Но депутатите взеха решение, че няма потребност това да се случи в комисия. В тазседмичната стратегия на Народното събрание в пленарна зала, е планувана точка по същата тематика да бъде изслушан министърът, тъй че на следващия ден има опция да се стигне до нея. Със сигурност обаче, на пленума на Висш съдебен съвет ще чуем неговите причини .

Съмнително е кой може да избере и.д. основен прокурор. За да можем да приказваме за Борислав Сарафов като подобен, би трябвало първо да си отговорим на въпроса дали е определен от способния орган. Ако се окаже, че това не е по този начин, ще се надигнем пред един незабележим акт на прокурорската гилдия.

Мисля си, че не вършим по този начин, че да върнем вярата в правосъдната власт.

Ако би трябвало да гледаме положително всичко, което се случва последните месеци, съгласно мен се стигна до безспорен извод, че има потребност от смяна в тази конструкция на прокуратурата .

 

Цялото изявление, дружно с репортаж на Георги Карамфилов за пълномощията на основния прокурор в други страни, вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР