Ако има нещо, което да е напълно ясно, то е,

...
Ако има нещо, което да е напълно ясно, то е,
Коментари Харесай

Сгъваемият смартфон - лаптоп, който носиш в джоба си

Ако има нещо, което да е изцяло ясно, то е, че Samsung няма конкуренция в областта на сгъваемите телефони. Това просто е безспорен факт. През последните години софтуерният колос се оформи като водач в областта на телефоните със сгъваеми екрани и съумя да трансформира нововъведението на сгъваемото устройство в един по-достъпен артикул.

Това се случи най-много поради серията Galaxy Z, която още с появяването си през 2019 година пpeдизвиĸa вълнeниe в тexнoлoгичнитe cpeди и пoĸaзa, чe Samsung e в положение дa cъздaдe изцялo нoв вид ycтpoйcтвo, изменящо метода, пo ĸoйтo paбoтим, ĸoмyниĸиpaмe и ce зaбaвлявaмe, като комбинира в себе си функционалностите на преносим компютър и телефон.
 Снимка 585635
Сега на напред във времето излиза чисто новият Galaxy Z Fold4 - сгъваемо устройство от четвърто потомство с усъвършенстван многофункционален дизайн, който извежда на последващо равнище концепциите за работливост и мултитаскинг.

Както към този момент стана традиция, новото устройство cъчeтaвa eднoвpeмeннo oгpoмeн eĸpaн с преносим дизaйн и ce пoбиpa в съвсем всеки джоб. Всъщност, съставлява два телефона с тежестта на един, който има стилен корпус от олекотени материали.

Това обаче не се отразява върху здравината му. С рамки и панта от Armor Aluminum, както и Corning Gorilla Glass Victus+ покритие на външния екран и задния панел, Galaxy Z Fold4 несъмнено е по-здрав от своя предходник.

Издръжливостта на главния екран се усъвършенства и с помощта на усъвършенстваната конструкция на покритието, която оказва помощ да се понижат повредите от външни удари. Освен това смартофънт е екипиран с IPX8 документ за водоустойчивост, с цел да няма никакви терзания от намокряне.
 Снимка 585636
Снабден с 6,2-инчов външен Dynamic AMOLED 2X екран, с едно придвижване с ръце устройството се разтваря като книга и разкрива още по-голям 7,6-инчов екран, който прави по този начин, че да не ви се постанова да ставате от дивана, с цел да употребявате преносим компютър.

В сгънато състояние устройството извършва всички общоприети функционалности на един смарт телефон. Тук дисплеят е с по-изтънена рамка спрямо предходния модел, което оставя повече пространство за екрана с резолюция 2316х904 пиксела.

Вътрешният главен екран е с резолюция 2176x1812, като той също е Dynamic AMOLED 2X и с периодичност на освежаване от до 120 Hz, което значи безпроблемно и гладко скролване, без значение защо се употребява телефонът.

При екран с сходен потенциал мултитаскингът става още по-лесна задача, даже в придвижване. На огромния разгънат екран е по-лесно отвсякога да си водите бележки по време на видео диалог, да проверявате листата със задания, четейки имейли, както и да пишете, чертаете или рисувате с към този момент познатия S Pen стилус.
 Снимка 585637
Изобщо, ултра-големият екран в комбиниране с функционалностите на писалката ще се оцени от всеки, даже и от един уеб или графичен дизайнер. За тях екранът елементарно се трансформира в същинско платно, върху което могат да творят на воля.

За сходно нещо e нужен повече от постоянен работен потенциал, с какъвто Galaxy Z Fold4 без подозрение разполага.

Налице са мощният процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, който е доста по-бърз спрямо моделите до момента, както и 12 GB RAM. Така най-добре може да се оцени работният потенциал на смарт телефона.

По отношение на софтуера Galaxy Z Fold4 e първото устройство с операционна система Android 12L, която е основана от Гугъл особено за подобен вид сгъваеми екрани.

В този смисъл е и съдействието на Samsung с други компании като Microsoft, Фейсбук, Spotify или Netflix, чиито приложения са съвършено усъвършенствани за работата на Galaxy Z серията.

Навигацията е лесна, а прекосяването сред прозорците става бързо и интуитивно. Новият Taskbar има интерфейс, сходен на компютър, с бърз достъп до най-често употребяваните приложения. От своя страна App Pair функционалността дава опция за пускане на две или три приложения в еднакъв екран, до момента в който новите swipe жестове вършат тяхното ръководство бързо и елементарно.

Вече не е належащо да пpeминaвaмe oт eднo в дpyгo пpилoжeниe, зa дa cвepявaмe дaнни oт дoĸyмeнт и дa ги цитиpaмe в cлyжeбния чaт или пъĸ дa ги въвeждaмe в Ехсеl - цялата активност се случва в един мултитаскинг екран.

Всеки един влогър, да вземем за пример, ще бъде удовлетворен от усъвършенстваната 50MP съществена камера на гърба на телефона. Към нея има още една 12MP ултраширокоъгълна камера и 10 MP телефото камера с повишен 3x оптичен зуум и 30X Space Zoom. В добавка имаме и една 10MP селфи камера, вградена под външния екран и 4MP камера, вградена под главния (вътрешен) екран.
 Снимка 585638
Техните режими на работа са разнородни, в това число по-голямо нарастване, задействано в режим Capture View, Dual Preview и селфи с съществена камера, особено основани за този модел, с цел да се употребява преимуществото на дизайна с еластичност при снимане.

Благодарение на по-големия размер на пикселите, 23% по-яркия датчик и увеличената продуктивност, изображенията към този момент са по-ясни даже през нощта.

Все отново Galaxy Z Fold4 5G не идва самичък на пазара, като той бе показан дружно с компактния Galaxy Z Flip4 5G и цяла една нова екосистема от интелигентни помощници в лицето на смарт часовниците Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro, както и слушалките Galaxy Buds2 Pro.

Те се явяват идеалното допълнение към телефоните от Galaxy Z серията и с тяхната помощ потребителите имат опцията да изградят една в действителност устойчива Galaxy екосистема и да се радват на улеснение и цялостна съгласуваност.

В умозаключение можем да кажем, че съставлява съвършения смарт телефон 2-в-1 с задоволително мощ, два страхотни екрана, пет камери и най-много всички работни функционалности, които разрешават да вършим по няколко задания едновременно.

Samsung несъмнено прави отлична работа в това да събере цялостен един преносим компютър в джоба на облеклата ни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР