Ако има една доказана способност на билката котешки нокът (Uncaria

...
Ако има една доказана способност на билката котешки нокът (Uncaria
Коментари Харесай

Котешки нокът – одрасква фатално грипа


Ако има една потвърдена дарба на билката котешки нокът (Uncaria tomentosa), която никой не оспорва, това е мощното му противовирусно деяние . То

го трансформира във водещо средство за приложение още при първи признаци на гpип.

Котешкият нокът работи както за преодоляване на грипа, по този начин и за предварителна защита на неговите бактериалните

затруднения. Тази си роля той дължи на мощния положителен резултат върху имунната система .

Котешкият нокът съдържа

композиция от над 30 фитохимикали . Най-високо е наличието на гликозиди, алкалоиди, танини и биофлавоноиди. Малко са естествените артикули, които съдържат толкоз разнообразна група от биоактивни съединения.

Комбинацията от тези субстанции подтиква образуването и отделянето на интерферони и имуноглобулини в организма.

Интерфероните са главното защитно средство на тялот против вирусните инфекции. Те имат непосредствено противовирусно деяние и унищожават вирусните частици, в това число тези на грипа и на хепатита. Имуноглобулините ускоряват локалния имунитет в зоната на лигавицата на дихателната система. Те покачват устойчивостта й към офанзивите на вирусите, които употребяват точно нея като главен вход към организма.

Котешкият нокът покачва производството и подтиква интензивността на имунните кафези, които са първа линия на отбрана против вирусите.

В допълнение котешкият нокът има противовъзпалително деяние и приемът му оказва помощ за по-бързо преодоляване на възпалението на дихателните пътища. Така тази билка оказва помощ за доста бързо стопиране на грипни и други вирусни инфекции . Стимулиращият резултат върху имунитета предотвратява появяването на възможни бактериални затруднения след тях.

Свързани публикации.. Котешки нокът - има 3 потвърдени свойства 0 Интерферонът - ефикасен при лекуване на бронхиална астма 0 Защо масло от евкалипт при дихателни инфекции? 0

В изискванията на нараснала заболяемост от грип котешкият нокът съставлява дейно превантивно и допълващо лекуването средство.

Билката се предлага под формата на тинктури, таблетки, капсули и други фармацевтични средства. Може да се откри и в сушен тип, подобаващ за подготвяне на чай. Няма данни за нежелани резултати от приема му, като нараснало внимание се предлага само при хора с заболяването на Паркинсон.

Наред с удобното въздействие при грип, котешки нокът се употребява сполучливо и за допълнение лекуването на други вирусни болести като херпес и даже ХИВ-инфекции. Благодарение на мощното си противовъзпалително деяние билката е показана и за допълнение лекуването на ревматоиден артрит .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР