Ако Гешев ще прави партия, да побързаАко Иван Гешев има

...
Ако Гешев ще прави партия, да побързаАко Иван Гешев има
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Радев има потенциал за местните избори, успя да събере кадрова банка


Ако Гешев ще прави партия, да побърза

„ Ако Иван Гешев има желание да влиза в политиката, би трябвало да побърза да я стартира “, съобщи политологът проф. Огнян Минчев в предаването „ Офанзива “ по Нова нюз.

„ Всичко зависи от динамичността, с която би подходил към този въпрос. Сега е подал молба да бъде назначен като прокурор във ВКП - значи на този стадий не счита да се включи в политически план или да оглави подобен. Но в случай че мине задоволително време, през което да бъде пропуснат, неговият капацитет ще понижава “, разяснява специалистът.

На нивото на общинската власт пък е вероятен план на президента, обвързван с идните локални избори, счита той.

„ Радев на процедура ръководи страната през своите служебни държавни управления и през този интервал съумя да събере към себе си значително корпоративни ползи, да си сътвори кадрова банка на всички места в главните центрове на стопанска и политическа власт в страната, в това число районна, тъй че може да реализира триумф със съветници и кметове, свързани с неговата властова база “, направи разбор Минчев.

Радев постоянно е заемал лявото пространство на политическия набор, само че той няма да се ограничи като ще посегне на позиции на ГЕРБ и други партии, стига да успее да активизира капацитета, който си сътвори, счита професорът.

Няма да претендира от коя страна на спектъра ще пристигна поддръжка за президентски план, добави Огнян Минчев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР