Ако Гешев държи да се представя за борец за справедливост

...
Ако Гешев държи да се представя за борец за справедливост
Коментари Харесай

Даниел Божилов за Фрог: Ако Гешев иска да е борец за справедливост, да каже цялата истина

Ако Гешев държи да се показва за герой за правдивост в реда на нещата е да каже цялата истина. Така съпредседателят на Неправителствени организации ”Ние, жителите ”, което сплотява надгарантираните инвеститори на КТБ, разяснява изявлението на зам.-главния прокурор Иван Гешев, че военният цех ”Дунарит ” би трябвало да бъде върнат на банката, с цел да получат те парите си.
Преди години някой беше споделил, че половината истина постоянно е най-голямата неистина. С неприкрит интерес проследявам изявите на прокурор Гешев по отношение на репресиите против Емилиан Гебрев и следващия опит да се овладее военния цех „ Дунарит “ от верните хора. Припяват му и в детайли го отразяват медиите, които обществото свързва с Делян Пеевски. Някои от тях, като тази на Блъсков, съществени длъжници на „ КТБ “ и на вложителите, съобщи Божилов.

От изявите на Гешев се удостоверяват обстоятелства и условия които ние непрестанно споделяме и повтаряме – че цех „ Дунарит “ е печелившо дружество, активите му се правят оценка на над 300 млн. на година, оборота му е към 160 млн. лева на година, а облагата висока. Както и че при тези финансови индикатори за сдружението в никакъв случай не е било проблем да обслужва и в последна сметка да изплати взетия от „ КТБ “ заем от 100 млн. лева И това е половината истина.

Ако Гешев държи да се показва за герой за правдивост в реда на нещата е да каже цялата истина. Редно е да привика на разпит госпожа Силвия Пенева от „ Делойт България “, квесторите Лютов и Костадинчев, както и Иван Искров, Нели Кордовска и другите членове на УС на Българска народна банка, че да обяснят по какъв начин по този начин се е случило, че при тези активи и тези финансови индикатори на „ Дунарит “ те са оценили отпуснатите му от „ КТБ “ заеми като неприятни и несъбираеми, провизирали са ги на 100% и са ги присъединили с цялостния им размер в прословутата дупка от 4,5 млр. лева в „ КТБ “ която послужи за съображение да се отнеме лиценза на банката и да се развива тезата от Искров и Йродан Цонев, че „ КТБ “ е пирамида.

По безусловно същия метод се постъпи с голяма част на отпуснатите заеми. Примери за това са „ Техномаркет “, „ БТК “, „ НУРТЦ “, цех „ Рубин “, ваканционни селища, хотел „ Хисаря “ и други За всички тези предприятия са подадени сигнали към прокуратурата и би трябвало да са известни на прокурора Гешев. Кредитите на тези и много други предприятия от техния диаметър са оценени като необезпечени, респективно като кухи и несъбираеми и са включени в прословутата дупка.

Но в тази тенденция интензивността на прокурор Гешев е нулева. Производствата по наши сигнали за тези злоупотреби, довели „ КТБ “ до неестествен банкрут и плячкосване на вложителите са на кота нула. По тях не се работи и никой не желае да работи. А това е другата част на истината. Обществото я знае и заради тази причина по извършено социологическо изследване се откри, че 80% от интервюираните не имат вяра на тезата на прокуратурата. Но горните въпроси не се задават и не се ревизират нито от Гешев, нито от Блъсков.

Преди минути Божилов разяснява тематиката и в профила си във Facebook, където доста от надгарантиратие инвеститори споделят мнението му. Ето какво написа той там:

По проблема " Дунарит ", което е кухо дружество и част от пирамидата КТБ към този момент съм разчетворен. Чудя се на кой да имам вяра.

Цветан Василев и документите от банката споделят и демонстрират, че " Дунарит " е получил 100 млн. заем и би трябвало да го върне с рента на банката. Като са им давали са получили в поръчителство акциите на предприятието, като са оценили, че то е рентабилно и ще си върне заема. А в случай че не може е оценено, че " Дунарит " коства 200 млн. и посредством продажбата му заема ще се покрие.

Иван Искров и квесторите на база разбора на Силвия Пенева споделя, че " Дунарит " е несъстоятелно дружество, активите му са повишени и те имат действителна стойност от 10 млн. лева, то не е в положение да погаси заема си, а в случай че бъде продадено в банката ще влязат макс. 10 млн. и за това останалите 90 млн. са несъбираеми и отиват в перото " Дупка ".

Данчо Ментата от парламентарната естрада пък сподели, че " КТБ " си е чиста пирамида респективно " Дунарит " е куха компания от отпуснатия заем в банката няма да влезе нищо.

Онзи ден пък прокурор Гешев сподели, че " Дунарит " коства 300 млн., прави оборот от 168 млн. на година, осъществя облага от 32 млн. на година, а настрана предходната година платило на банката 60 млн. по този заем. Но това било престъпно, тъй като посредством отпуснатия му заем де факто е източило банката.

Та на кой да имам вяра към този момент не знам.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР