Ако Газпром започне да изпълнява договора си за доставки на

...
Ако Газпром започне да изпълнява договора си за доставки на
Коментари Харесай

Петков: Танкерите бяха най-доброто за оставяне на следващите

Ако " Газпром " стартира да извършва контракта си за доставки на газ, това е първа стъпка към възобновяване на доверието . Това съобщи пред bTV някогашният министър председател Кирил Петков.

Той акцентира, че няма по какъв начин страната ни да е сигурна, че в случай че в този момент " Газпром " извърши контракта, ще продължи да го прави и по-късно.

" Никой не би трябвало да бъде приведен единствено тъй като едната страна споделя, че " това са моите нови условия ". Ако си изпълнят изискванията по контракта, няма неприятно в това да преговаряме " , означи Петков.

Според него обаче в този миг това не е свястно, до момента в който не забележим осъществяване по съществуващия контракт.

Петков изрази вяра, че на следващия ден няма да си нарушат контракта.
 Васко Начев: Несъстоятелно е да решаваме за танкерите в последната минута
Васко Начев: Несъстоятелно е да решаваме за танкерите в последната минута

С " Газпром " нямаме потребен ход

Той разясни, че държавното управление му е гледало кое е най-практично за страната ни и е на най-хубава цена. Бившият министър председател изрази вяра държавното управление да одобри танкера с контрактувания на по-ниска цена газ.

Този вид, в който танкерите да бъдат купени, е допустимо най-хубавото, което предходното държавно управление можеше да остави на служебното, безапелационен бе той и добави, че се надява служебният кабинет да одобри танкерите.

По негови думи от " Продължаваме промяната " са взели своите поучения , само че по-важното - не са нарушили главното си заричане към гласоподавателите - " нулева приемливост към корупцията ".

Според Петков отцепниците от Има Такъв Народ са се потвърдили като хора, които съблюдават обещанията си към народа и персонално той ги припознава като свои. Той нито отхвърли, нито удостовери спекулациите, че отцепниците ще бъдат водачи на листи на Политическа партия.
 България не получи пролонгация за офертата за танкерите с полутечен газ от Съединени американски щати
България не получи пролонгация за офертата за танкерите с полутечен газ от Съединени американски щати

Газ по интерконектора с Гърция потича на 1 октомври, убеден енергийният министър

Той посочи, че съгласно данните на Политическа партия партията има голям късмет да има повече от 121 депутати в идващото държавно управление и да довърши работата си.

Петков не можа да отговори дали Бойко Рашков ще е лидер на листа, само че акцентира, че някогашният вътрешен министър сигурно ще бъде част от екипа на Политическа партия и от листите.

По отношение на на изборите той съобщи: " Осъзнахме, че би трябвало да работим дружно, с цел да си довършим работата. Вярвам, че ще има последващо ръководство и " Демократична България " ще бъдат дружно с нас ".

Петков за следващ път отхвърли опцията Политическа партия да се коалира с ГЕРБ под някаква форма. " Докато Борисов оглавява ГЕРБ, не можем да имаме същинска правосъдна промяна. Ако имаме работеща правосъдна система, него го грози сериозен риск от затвор. " Продължаваме промяната " няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ след идващите избори ", безапелационен бе той.
 Окончателно: Политическа партия и Демократична България се явяват настрана на изборите
Окончателно: Политическа партия и Демократична България се явяват настрана на изборите

Решението оповестиха от " Продължаваме промяната "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР