Ако до всяко добро същество, застане поне още едно...“, се

...
Ако до всяко добро същество, застане поне още едно...“, се
Коментари Харесай

Българи от цялата страна се втурнаха да спасяват щъркели

„ Ако до всяко положително създание, застане най-малко още едно... “, се пее в емблематичната ария на Богдана Карадочева. През последните дни десетки положителни хора от цяла България се сплотиха към една идея – спасяването на премръзнали щъркели.

Това стартира с положителния образец на Сафет Халид от силистренското село Зарица, който приюти в дома си пет птици, за които ще се грижи, до момента в който времето се оправи.

Така да вземем за пример в Исперих хора с огромни сърца прибраха премръзнал щъркел - подсушиха до и му предложиха топла постелка за студените дни.

Община Дулово пък приютява бедстващи птици в общинските гаражи. Нещо повече - гаража в постройката на общината са прибрани 20 щъркела в по-тежко положение.

Много от жителите на общината също демонстрираха угриженост за премръзнали птици и са ги прибрали на топло по къщите и стопанските си постройки.

Ловните дружинки по места са се организирали и обхождат землищата за бедстващи птици. От община Дулово има чиновници, които вършат оглед край пътища та за премръзнали и в по-тежко положение птици. Закупена е риба за изхранването на птиците.Тази фотография също демонстрира избавен щъркел, който си има компания...

В шуменското село Наум също се откриха положителни хора, които да оказват помощ на птици в неволя. Историите с щастлива развръзка не стопират с това - те се случват във всички точки на страната. Масово хората приветстват положителната идея, а други питат къде са в тази ситуация известните лица от природозащитни организации и партии, които най-често гледаме по медиите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР