Ако до преди ден този проектокабинет изглеждаше като антикризисен по

...
Ако до преди ден този проектокабинет изглеждаше като антикризисен по
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: И този кабинет има всички шансове да стане реформаторска сила

Ако до преди ден този проектокабинет изглеждаше като антикризисен по своя темперамент, в този момент се озоваваме с една стратегия най-много, която са постигнали нашите евроатлантически политици. И този кабинет има всички шансове да стане реформаторска мощ. Вече капацитетът и зарядът са доста по-големи. Не помня кабинет, който да е разполагал с такава поддръжка, а тя се дава единствено против промени. Това съобщи в студиото на NOVA политологът Цветанка Андреева, разяснявайки публично оповестения лист с имена на министри в кабинета „ Денков-Габриел ", за който поддръжка към този момент изрази и Движение за права и свободи.

По думите ѝ прокетокабинетът „ Денков-Габриел " е по-скоро по-широка парламентарна коалиция, а не толкоз проправителствена. „ Доверието ще би трябвало да се потвърждава всеки ден ", акцентира тя.

„ Недоверието сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е нещо положително. То ще предизвика доста по-силен и съвместен надзор сред обособените съставни елементи на държавната и условно наречената парламентарна коалиция. Те не толкоз ще се дебнат, колкото взаимно ще се управляват. Надеждата, че такава власт ще е по-ефективна по отношение на националните цели, които те сами си сложиха - е доста по-голяма, тъй като и гаранциите са по-големи ", разяснява тя думите на учен Николай Денков, че „ с ГЕРБ си нямаме доверие, само че съставът на държавното управление е консенсусен ".

Според политолога неизбежно ще има конфликти сред двете обединения на голям брой фронтове, само че „ е доста значимо, че те ще са ненапълно обществени и дебатът ще се върне в Народното събрание ". „ Защото главната цел на антикризисното държавно управление е да върне властта в Народно събрание и там, където ѝ е мястото - в постоянното държавно управление и да възвърне правовия ред в страната ".

„ Хубавото е, че промяната се завръща на мястото на революцията. В последна сметка стискането на ръце е доста по-важно в демокрацията. Политиците бяха сложени в радикално друга среда. Вече не сме в оня подтекст на 2020-та година. Различното държание на политическите субекти е напълно разумна развръзка. То беше предстоящо. Говореше се от дълго време за евроатлантическо болшинство ", акцентира Андреева.

Нова Нюз, „ Денят онлайн "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР