Ако днес Република Северна Македония претендира, че следва заветите на

...
Ако днес Република Северна Македония претендира, че следва заветите на
Коментари Харесай

Радев: Ако РСМ претендира, че следва заветите на Гоце, защо не вписва в Конституцията неговите сънародници

" Ако през днешния ден Република Северна Македония претендира, че следва заветите на Гоце Делчев, за какво не намира сили да впише в Конституцията си неговите сънародници, за чиято независимост той пожертва живота си!  Вярвам, че рано или късно ще се намерят далновидни политици, които да претворят в каузи заветите на Гоце Делчев. " Това сподели президентът Румен Радев в словото си в гр. Гоце Делчев по време на зарята-проверка във връзка 120 година от гибелта на революционера. 
Прочетете още
Домакин на събитието е кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, а посетители са още министрите Иван Демерджиев и Иван Шишков, зам.-министърът Николай Шушков, регионалният шеф Стоян Христов, кметовете на Петрич, Сандански, Банско, Симитли, Сатовча, Гърмен.

" Гоце Делчев е неотклонен уредник и утвърден лидер на българите в Македония и Одринско. С невижданата си религия печели мозъците и сърцата на българите. Житейският му път беше къс, само че името му се трансформира в знак на устрема към независимост ", сподели още в словото си президентът.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР