Ако днес Марк Твен можеше да се обърне към т.нар.

...
Ако днес Марк Твен можеше да се обърне към т.нар.
Коментари Харесай

В скута на Пеевски: как да не се отврати човек

Ако през днешния ден Марк Твен можеше да се обърне към така наречен сили на смяната в България, евентуално би им споделил: " Не управлявай с безскрупулни политици. Ще те смъкват на равнището си и ще те бият с опит ".

Четири години след всеобщите митинги против Бойко Борисов, Делян Пеевски, Иван Гешев и системата, която въплъщават, първите двама наподобяват по-силни от всеки път. Партията на Борисов е първа във всички социологически изследвания, до момента в който " Продължаваме промяната " и " Демократична България " - издигнати, с цел да го смъкват от власт, губят от ден на ден поддръжка.

Санкционираният по закона " Магнитски " Делян Пеевски, който за мнозина въплъщава най-тежките пороци на българския политически и стопански живот в последните 20 години, стои на първи ред в Народното събрание. И поставя всички в скута си с чаша турско кафе в ръка.

Гешев? Е, той беше остракиран. Но отново от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Все отново " те си го избраха " - разумно беше те да си го смъкват.
Струваше ли си?
Това е въпросът, който водачите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " би трябвало да си зададат, преди да погледнат в очите гласоподавателите, които ще им отговорят на идващите избори. Избори, които наподобява ще се проведат доста по-скоро от предстоящото. Затова най-малко приказва унизителната координирана офанзива на ГЕРБ и Движение за права и свободи против съдружните им сътрудници. Некоалиционни сътрудници, пардон. Впрочем: вицепремиерката Мария Габриел вярно попита за какво документът за общо ръководство да се подписва в този момент, а не при сформирането на обединението. Защото тогава сякаш не беше коалиция.

Иначе да - в последните девет месеца, на фона на ужасяващата война, която Путин води против Украйна, България в действителност наподобява като постоянен сътрудник за западните си съдружници. И евентуално експоненциалния растеж на партия " Възраждане ", която се храни от политически безпорядък, беше спрян. Но докога? Сегашното разположение на шахматните фигури на българския политически терен допуска връщането към остарялата система на ръководство - отпреди 2020 година. Система, която сътвори партии като " Възраждане ".

Дали с мисълта, че по този начин ще може да се избави от американските и английски наказания, или тъй като усеща духа на времето, Делян Пеевски от човек, свързван с съветски ползи (подобно на политическия му кръстник Ахмед Доган), се трансформира в уверен евроатлантик, който се бори против съветското въздействие. До на следващия ден, когато тази позиция към този момент няма да му е комфортна.

Включването на Пеевски в парламентарното болшинство реализира обаче и различен резултат - в допълнение отврати и отблъсна гласоподавателите. Нима някой ще се въодушеви да излезе да гласоподава или да помечтае за нова страница, когато от първия ред на парламентарната зала се чуват крясъци като " махай се бе, мишок ", а Христо Иванов е принизяван до човек, който сядал " в скута " на оня, против който толкоз години се бореше? Не е изключено след тази гнусна имитация мнозина да плеснат с ръце и да кажат: " Знаехме си! Браво на Пеевски! ".
" Когато отвратените не гласоподават, отвратителните ръководят "
След като през 2020 година имаше ентусиазъм и възторг, невъобразим от години в българското общество, през днешния ден жителите още веднъж са отвратени от политиката. Регулаторите са все по този начин цялостни с подставени лица, а ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент даже не са длъжни да крият любовта си зад заслон, въпреки и транспарантен. Че нали борците против тях ги легитимираха. Бяха принудени, ще кажете. Само че конституционните промени към този момент са гласувани. Защо Движение за права и свободи продължиха да са " сътрудник " и по-късно?

" Когато отвратените не гласоподават, отвратителните ръководят " - помните ли тази крилата фраза от митингите? Точно това евентуално ще се случи след идващите парламентарни избори. Кога ще са те? Ще решат Борисов и Пеевски, които победиха. Как? Марк Твен може да изясни.

*****

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дъждовни води като цяло.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР