Ако депутатите от 49-ия парламент ще изпълняват законодателната програма на

...
Ако депутатите от 49-ия парламент ще изпълняват законодателната програма на
Коментари Харесай

Проф. Киров: Диалогът трябва да се води в целия състав на парламента, не само в мнозинството

Ако депутатите от 49-ия парламент ще извършват законодателната стратегия на служебния кабинет, може да бъдат упрекнати в колаборация сред президента, служебния кабинет и образуваното болшинство в Народното събрание. Това съобщи проф. Пламен Киров, учител по конституционно право в предаването ефира на Нова телевизия.

``Политиците евентуално считат, че най-спешните закони могат да бъдат признати за 3 месеца. Ако това е законодателната стратегия на служебното държавно управление, те не извършват тяхна законодателна програма``, посочи още той.

„ Подобно деяние не нарушава буквата на Конституцията. Задължението Росен Желязков да си подаде оставката и да бъде сменен от различен ръководител е джентълменско съглашение включва единствено две парламентарни групи. Те са си подсигурили болшинство, което е акт на силово деяние, демонстрира, че не ги интересува мнението на останалите. Парламентът е народен внушителен орган. Там са представители на разнообразни представителни групи. Диалогът би трябвало да се води в целия състав, освен в болшинството ", добави проф. Киров.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР