Ако “Демократична България” получи третия мандат за съставяне на правителство,

...
Ако “Демократична България” получи третия мандат за съставяне на правителство,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Искаме да реконструираме мнозинството, а не да го съберем отново

Ако “Демократична България” получи третия мандат за сформиране на държавно управление, ще се опита не просто да събере досегашното управническо болшинство, а да го реконструира, съобщи Христо Иванов в предаването “Седмицата” на радио “Дарик”.

Това включва диалози с “Има подобен народ”, само че по метод, който подхожда на терзанията на “Продължаваме промяната” и с изчистване на грешките досега, оповестиха от „ Демократична България “.
“Ако ние получим третия мандат, ще проведем почтен диалог с Политическа партия за това по какъв начин можем да преговаряме с Има Такъв Народ и този диалог да дава отговор на техния проблем, който слагат. Но би трябвало да намерим метод да проведем диалог, тъй като би трябвало да реконструираме болшинството, а не да го съберем отново”, съобщи той.
Христо Иванов регистрира, че няма обстановка, в която да има елементарно решение, защото политическите сили задоволително са усложнили всички вероятни варианти за сформиране на болшинство. “Добре е да разбираме, че постоянно ще приказваме за варианти, които са комбинация от най-различни неприятности, опасности и ограничавания. Не ми харесва да отидем на избори в този момент, тъй като не трябва да се заблуждаваме, че идващият парламент е под голяма опасност да се окаже също такава салата”, сподели той.

Не ми харесват и опциите в този парламент, тъй като би трябвало да се опитаме тази разпаднала се коалиция, като един тежко разпаднал се брак, незабавно на излизането от съда да стартираме да го реконструираме. Но нямаме друга опция”, добави той.
Съпредседателят на “Демократична България” съобщи, че има гласове от Политическа партия, които упорстват да се отиде на избори и това също усложнява задачата пред мандатоносителя. Христо Иванов съобщи, че при консултациите президентът Румен Радев не е давал сигнали на коя политическа мощ ще даде третия мандат. Той обаче не би се учудил мандатът да отиде при Българска социалистическа партия.
На въпроса по какъв начин ще се отрази на държанието на “Демократична България”, той съобщи: “Няма обстановка, в която няма да има проблем. За нас това ще е несъмнено предизвикателство. Но не можем да си позволим да оставим страната без правителство”.
Христо Иванов още веднъж прикани политиците да стартират да си приказват повече, тъй като към този момент са се докарали до обстановка, в която няма положителни варианти за сформиране на ръководство.
“В българската политика никой с никого не си приказва. Това не е спорт, който може да се играе в интернет с група анонимници. Може да си останете съперници, само че би трябвало да можете да си говорите, с цел да изключим нелепостите, които могат да провокират недоразумение”, разяснява той.

Иванов удостовери, че няма да се водят диалози за взаимно ръководство с ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане”. Сътрудничеството с ГЕРБ е изключено и поради пропуснатите благоприятни условия да се изчистят от корупционните практики и да трансформират отношението си към промяна в прокуратурата. Като образец уточни битката им против измененията в Закона за правосъдната власт, където се обезпечава опция за по-ефективна работа на европейските прокурори.
“ГЕРБ и Движение за права и свободи са носители на вируса на систематичната корупция, от който не се отхвърлиха и отхвърлиха даже на думи. ГЕРБ се държат все едно са зародили през вчерашния ден. Те поучават. Искат опрощение. Раздават морал от позицията на безусловно неразбираема морална височина. Загубиха една година, в която можеха леко да се дистанцират от всичко предходно.Върхушката в наподобява като стратегия за отбрана на свидетели”, сподели той.
“Отново виждаме, че прокуратурата се държи като част от пиар отдела на ГЕРБ. Виждаме, че ГЕРБ си мисли, че може да оцелее политически без да се почисти, в това число без да се разграничи от това положение на прокуратурата. Видяхте какво дране на ризи беше от ГЕРБ за измененията в Закона за правосъдната власт”, разяснява Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР