Ако даваха Оскар за кулинарно майсторство - то тази рецепта

...
Ако даваха Оскар за кулинарно майсторство - то тази рецепта
Коментари Харесай

Спагети с мини кюфтенца и червен винен сос

Ако даваха Оскар за кулинарно майсторство - то тази рецепта несъмнено щеше да е любимец

Необходими Продукти

● спагети - 1 пакет
● вода - 1500 мл.
● сол - 2 с.л.
● масло - 5 с.л.
● кайма - 250 г
● лук - 2 глави
● моркови - 1/2 бр.
● босилек - 10 листа свеж
● домати - 250 г консерва белени
● алено вино - 300 мл изсъхнало
● сол - на усет
● черен пипер - на усет

Начин на подготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода и изплакнете. Загрейте две лъжици краве масло и изсипете върху спагетите. Разбъркайте, с цел да не залепват.

Смесете каймата със сухите подправки и омесете хубаво с ръце. Намазнете дланите си и направете дребни топченца, като за за чорба топчета, само че без да ги овалвате в брашно. Накълцайте на ситно зеленчуците и пасирайте консервата с доматите, тъй че да се получи равен сос.

В тиган загрейте останалото краве масло и изпържете топченцата кайма, като разбърквате единствено с друсане и подмятане, с цел да не раздробите кюфтенцата. Когато се изпържат ги отделете в чинийка.

Запържете зеленчуците и добавене доматения сос. Когато стартира да се сгъстява прибавете наситнения босилек и виното. Оставете на спокоен огън да ври до момента в който се сгъсти задоволително. 10 минути преди да изключите котлона прибавете кюфтенцата.

Залейте студените спагети с горещия сос и поръсете със ситно раздробен свеж чесън. По предпочитание, до момента в който сосът е топъл, настържете пармезан.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР