Ако човекът, който ви е обслужил, а вие сте доволен,

...
Ако човекът, който ви е обслужил, а вие сте доволен,
Коментари Харесай

10 % бакшиш задължително в барове и ресторанти и данък!

Ако индивидът, който ви е обслужил, а вие сте удовлетворен, може да му оставите нещо и това не считам, че би трябвало да бъде облагано с налози, сподели по БТВ шефът на ресторантьорите Ричард Алибегов. 

" Не сме стигнали до там в нашите диалози с приходната организация. Тръгнахме от там, че приходната организация би трябвало да одобри някакъв бакшиш и да се абстрахират от него, с цел да няма санкции. Защото сега оборотът е в левия джоб, бакшишът - десния джоб. Това е смешно, нищо европейско няма това. Дори ще се съгласят да заплащат налог сервитьорите, в случай че се направи както в чужбина. Там имате 10% непосредствено. Всеки клиент, който тези хора обслужват, ще остави 10%. В момента не е по този начин. Не всеки оставя бакшиш. 

Не може тъй като той или тя са си свършили работата, страната да пристигна и да ги таксува тези пари, това е невероятно. Но когато страната ти даде законова опция всеки да оставя 10%, тогава ще се трансформират нещата. " - счита Алибегов.  

" За работодателя не е добре да не бъде облаган този налог, тъй като на тях им вършат проблеми даже за 2 лева, в случай че има разминаване в самите каси. За сервитьорете не е добре. С легализирането ще ги получаваме със забавяне. А в този момент ги вземаме незабавно тези пари ", добавя сервитьорка в дискотека.  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР